torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År

Nytt år, nytt decennium, nya friska utmaningar, härligt! God fortsättning!
2009 började jag med nyårskonsert i Berwaldhallen dit jag knappt kunde ta mig pga svåra smärtor av diskbråck, väl där så njöt jag, under pausen fick jag tips av en vaktmästare. Tipset var att lägga mig på magen över en pall och sträcka ut ryggen, låta alla kroppsdelar sträcka ut sig. Detta praktiserade jag när jag kom hem och det hjälpte mig och även vid flertal tillfällen under året har jag använt detta till stor hjälp. 2010 fick jag i pausen på årets nyårskonserten möjlighet att tacka honom för det rådet och nu har även detta året startat med levande musik.
2001 flyttade vi till Järla sjö, Rasmus och jag, det har varit mycket bra år och visst tänker man tillbaka på millennieåret 2000 så här under nyårsfirandet men tillbakablickar är inte min grej, 2009, har varit ett händelserikt år för min del.
Året har gott i ekologins tecken och det är alltid kul att få bjuda Rasmus på en god middag med en ekologisk fyndköttbit för han njuter så och höjdpunkten var nog fläskläggen med rotmos nån gång i november
Underbara barn och barnbarn som förgyller tillvaron och tänk vilken härlig sommar vi hade med en varm och härlig början, mycket blåbär mumsades, ett hus som förvandlades med att få en fräsch fasad.
Årets trevligast fest var i alla fall bröllopet 09-09-09 mellan Anna och Roger i den mörka vackra septemberkvällen på Fåfängan. Så mycket glada och trevliga vänner och bekanta och ett lyckligt par
Den bästa födelsedagspresenten som jag fick var att få veta att de väntar tillökning i sommar.
En av de många fina julklapparna som jag fick var den sedvanliga fotoalmanackan som gläder mig hela året och nu har den gamla klippts ut för att hamna i plastfickor och fyllt pärmen med fina bilder från 1998. Pärmen är nu full och den nya har en annan storlek på bilder så det passade ju bra att hitta ett annat sätt att spara dessa bilder på.
En av alla roliga upplevelser var reportaget i Året Runt och inslaget i Meny under sommaren och minnena gör att jag reser mig upp och plockar ut en burk med nässlor och gör en god soppa åt mig. Snart är våren här igen då det är dags att gå ut och plocka nya örter, det går ju så fort.
Alla snälla och rara vänner och grannar som också gör livet fantastiskt, tänk bara när de kommer här och ringer på för att köpa sig ett nybakat bröd, eller att få gå i deras trädgårdar och palla äpplen. Dags att sätta nya degar och blanda ny müsli. Just nu torkar jag ananas för jag kunde inte motstå att köpa när de bara tog 5 kr st så nu blir det många burkar att ta av till müslin.
Tänk vilket slut på året med massor av snö och lite sol som tittade fram till slut och så detta nya som började med strålande sol och en massa människor som promenerade förbi här ner till sjön med skridskor, skidor, pulkor mm. Det kan ju inte börja bättre än så.
Ha nu ett gott 2010 allihop!

torsdag 3 december 2009

Tvättsåpa

Ytterligare en solig dag så det var oumbärligt att inte gå ute för att få några soltimmar och det frostnypna gräset var så fint i solen. Plockade lite mossa igår och granris idag, tack vare att de rensat ut rejält på en allmänning och låg lättplockat med kottar och allt.
Hittade stor fin ananas till bra pris som jag nu håller på att torka samt drömmer mig till sommaren och den succé som det då gjorde. Tänker nog köpa någon till för att kunna stoppa i godisskålen till jul.

Har besvärats av en sån hemsk klåda den senaste tiden och nu håller jag på att prova om det kan bero på tvättmedlet. Upptäckte att Tvättsåpa som jag haft de senaste åren har kommit i nya skepnader och de jag köpte sist var något nytt men tänkte inte så noga på det då. Det ser nästan ut som i mejerikylen, jag tror det var 7 olika sorter olika dofter från att ha varit 2 utan dofter. Inte nog med att jag inte tål tvättmedel det är också sömmar med syntettråd som gör det lite besvärligt och kombinationen tillsammans gör inte det hela bättre.

tisdag 1 december 2009

Ett tunt lager frost

Ännu en underbar morgon nu med ett tunt lager frost, tog en bild, trodde jag, på hur vattnet ångade men det blev inget och nu så har det försvunnit men solen är kvar.

Igår startade ju lucköppning av adventskalendrarna, läs mer,
Jag har beställt skinka för att förhoppningsvis få en till jul för det kommer säkerligen att vara svårare än förra året att få tag på ekologisk. Man kan ju försöka få tag på vildsvin också pratade vi om igår och så hittade jag detta.

Fullt av julmarknader

Kommande helgs äventyr heter julmarknad men från den andra sidan mot förra helgen.
Skall hjälpa till att pynta ett julbord med ekologiska matvaror till Överjärva gård där det pågår julmarknad lördag och söndag, så är det Schysst jul i ABF-huset, även där både lördag och söndag, med bara Rättvisemärkta produkter, tyger, keramik, kläder mm. På lördag är det Internationella Frivilligdagen med ett roligt program kommer att finnas på biblioteket i Forum Nacka mellan 12 - 16. Även Nyckelviken har julmarknad till helgen men där skall jag inte närvara i år.

Kransarna finns på Bergisanskas julutställning som också är öppen denna helg.

Där också penséerna blommar för fullt och forshytian snart slår ut i blom.

Så har ni väl läst om att det kommer att byggas ett nytt Lill-Skansen!