tisdag 28 juli 2009

Underbara kantareller

Inte bara roligt att plocka, de är goda att äta, så gott som alla man bjuder äter med god aptit och framför allt det finns mycket av dem. Någon mer Karl Johan har jag inte hittat men det börjar komma lite riskor nu så än finns det hopp.

söndag 26 juli 2009

enkelt och gott

Enklast är oftast godast så när man bor i blåbärsskogen är det bara att ta en mugg och snart har man fyllt den med en halv liter stora fina blåbär. Sen är det bara att hälla upp i en skål med lite mjölk och socker och njuta i fulla drag.

Har gjort rårörd sylt av blåbär och svarta vinbär idag, enkelt och gott det också, blåbärssylten blir inte lika rinnig som den kokade men mycket friskare smak får de tycker jag. Så in i frysen i engångsglas och plastpåse

fredag 24 juli 2009

rådjur på trappan

Imorse när jag tittade ut så stod ett rådjur och åt upp min potatisblast, den rackaren blev bortjagad efter att jag tog kortet. Efter frukosten så bar det av ut i skogen för att plocka blåbär och kantareller.

onsdag 22 juli 2009

Fotspa

En lugn stund i kvällssolen med att sköta om fötterna, ett fotbad med lavendel, citronmeliss och salt sen slipning med den nya fotslipen innan fötterna smörjes med bisalva. En skön avslutning på en bra dag.

tisdag 21 juli 2009


Vi har som vanligt njutit av de fina solnedgångarna i sommar också

Efter att ha varit fullt hus med barn, barnbarn, katter och kanin i tre veckor så är jag nu ensam kvar på landet bland bär och svamp. Så nu går jag här och bl a pysslar med att sy gardiner, det blev en förvaringspåse till toalettpapper också, så skall jag grunda fönster och olja trall.
Var hem en vända för att handla färg i en underbar liten butik med linoljefärg mm i Sickla men hittade också 4 par byxor, ett linne och en jacka på rea. Monki tog bara 50 kr för byxorna och de passade alla som jag provade så det var bara att slå till. Lindex hade köp två reaplagg och betala för ett så det blev storshopping för väldigt lite pengar, bättre än 25 kr på en trisslott.

Lyckan är en liten svamp

På väg till brevlådan för att hämta morgontidningen stod denna lilla goding som stektes till en god köttbit till middagen.

Annars har det serverats kantareller i olika former under tre veckor eftersom det finns gott om dem och en tur i skogen har varit ombyte mellan skrapning och målning av huset.

Det går inte att gå ut en tur utan att komma in med både smultron, blåbär och svamp så det är bara att fylla frysen

Vill man inte gå så långt så växer det också runt huset både blåbär och kantareller och smultron på väg till brevlådan så att man kan lägga i morgonfilen eller gröten.

det som inte hamnar på frukostfilen eller i frysen blir till blåbärsbullar, blåbärskaka mm.

torsdag 2 juli 2009

Smultronpromenader

Från varannan morgonpromenad så kommer jag hem med smultron som det är gott om i år och Roger firades med dessa små härliga bär till sin födelsedag både av mig och barnen.

Anna fick också lite smultron på sin Pavlovatårta

Ibland så plockar också skorna sina egna blommor under promenaderna.