lördag 18 december 2010

Pepparkaksbak och pyssel.

Fyra pyssliga tjejer, nejlikor i apelsiner och figurer av mandelmassa omväxlande med pepparkakor.

Elefanter, kameler, giraffer mm. Receptet är enligt traditionen Tant Harriets från Vår kokbok, det är ju dumt att byta när de blir så goda.

Två och två fyller de plåtarna mellan pysslandet och pepparkaksdegen blir till belåtenhet även för Rasmus som kommer och tar en smakbit emellanåt.

sen blir det skinkmacka och julmust, Änglamarks färdigkokt och vildsvinsskinka även den färdigkokt. Båda mycket goda,

måndag 13 december 2010

Järla sjös julmarknad.

Från kl 9 var det full fart på försäljarna med att montera ihop stånden för områdets första julmarknad.

Skolklassen som stöpt ljus och planterar blommor för att sälja.De hade också kaffe, lussebullar och pepparkakor till försäljning så hoppas de fick ihop till sin tänkta skolresa

Eva som jag delade bord med stickar snygga mössor som väldigt många drogs till likaså de fina ringarna och armbanden.
Jag hade påsar med knäckesticks, och knäckebröd i bitar och hela kakor. Även lavendelskorpor, torkade äpplen och svamp samt salladsmums mm. En burk med smakprover på innehållet i de olika påsarna gjorde nog att jag fick sälja det mesta. Det blev en lätt vända hemåt med många förbättringsplaner och hopp om många liknande arrangemang framöver.
Jag hade inte haft tid att baka något bröd men det får bli en annan gång.

torsdag 9 december 2010

Julmarknad Ektorps Äldreboende.

Sonjas kompis har för första året anordnat en julmarknad för de äldre och vi var med, med lite av varje och det blev en trevlig dag.

Kören sjöng julsånger och alla blev omhändertagna av sina anhöriga eller personalen. Många gjorde sina julklappsinköp bland borden.

eller svenskodlade julstjärnor till sina rum. Det var en snöig dag men många besökare.

Jag har mina disktrasor, knäckesticks, lavendelskorpor, knäckebröd och nu håller jag på att ladda upp en ny omgång för vår julmarknad hör i Järla sjö som startar kl 10 på lördag den 11 december och håller på till kl 17.

Lite av det som Sonja hade med sig finns kvar och det tar jag också med mig upp till torget där den stora julgranen står och julgransförsäljningen är i full gång då också. Lavallhallen är öppen för fika och en massa trevliga stånd med fina saker kommer säkerligen att finnas där.

De äldre hade dekorerat och döpt husen som personalen satt ihop och jag röstade på

detta.
Är ni i Nacka under helgen så tycket jag att ni skall komma för till en lite annorlunda julmarknad här hos oss på Gustav de Lavalls torg där Stalands, Lavallhallen och Modecenter finns.
Varmt välkomna!