måndag 15 november 2010

Mässa igen.

Fick vara med och bjuda på ekologiska clementiner från Italien under tre dagar på Det Goda Köket under helgen med Ekolådan.

En trevlig upplevelse som vanligt med många lovord över den fina montern de hade byggt upp den här gången också. Alla lådorna med clementiner tog slut så de fick åka tillbaka till lagret för att fyllas på med nya frukter och grönsaker.

Savoykålen gjorde som vanligt stort intryck på de förbipasserande med sina vackra krusiga blad.
Någon berättade att de var mycket bättre till att göra kåldolmar på, jag tycker det är supergott att gräddkoka den i tunna skivor.

Lådorna med purjolökarna var det många som fotograferade.

Nyhet för i år är Ekovinlådan som många var intresserade av och här på väggen finns höstlådans viner och snart kommer en vinterlåda.
På andra sidan väggen fanns det massor med choklad och därifrån fick vi kakaosmör att smörja in läpparna med som alltid blir så nariga av den torra luften och det fungerade utmärkt.

1 kommentar:

Åsa sa...

En uppriktig fråga. Clementiner från Italien... ok. Ekologiska. Men transporten??? Är det verkligen bättre än besprutade äpplen från Mälardalen? Eller än hellre obesprutade då. Men ibland tycker jag just Ekolådan missar lite när de skickar med ananas typ... känns ju inte så bra just ur transportperspektivet!