fredag 6 maj 2011

Ny frukostmeny.

Tänk att man kan göra så mycket gott med ett paket Bulgur!
Min nya favorit är ett recept som jag fått genom gruppen med smakråd för Saltå Kvarn där första lådan innehöll Bulgur. Jag vet inte hur många olika sätt det har kommit ner på pränt, många som man måste prova och ett av dem var det som nu har blivit min nya favorit, bulgur till frukost.
Bulgur, 3/4 dl kokar jag med 1½ dl äppelmust i stället för vatten och en bit ingefära i 10 minuter. Blandar ner bär eller frukt och äter med yoghurt överströdd med Bourbon Vanillapulver. Supergott är det och man känner sig nöjd och belåten för att kunna sitta i lugn och ro med en kopp kaffe och lösa korsordet.
Eftersom det inte är så lätt att hitta ekologisk äppelmust så använde jag idag Saltås Äpple & Mango och lite vatten för att det inte skulle bli så sött, blev bra.
Vaniljpulvret blandar jag ut med lite socker i en burk lätt att strö över allt som man vill ha de svarta vaniljkornen i.

2 kommentarer:

C. Tvillingmamma sa...

jag gjorde slut på min bulgur just på frukostvarianten :)

Eko-Marianne sa...

Jag som aldrig köpt bulgur förut köpte mitt andra paket idag.