torsdag 29 oktober 2009

Hej igen alla kära goda vänner!

Vill bara tala om att allt är bra och att jag mår förträffligt!
Nu är det så många som hör av sig och tror att någonting hemskt har hänt men det är jobbigt att inte ha något jobb för man har så förfärligt mycket roligt som man kan hitta på och nu blir jag ju snart pensionär på riktigt och hur skall det inte bli då.
Visst är det roligt att sitta framför datorn också men oj vilken tid det tar så det har fått ligga lite åt sidan men det kanske är dags att ta upp det igen så att jag kan hålla er underrättade om vad som händer.
Idag har jag varit inne i stan hela dagen först till ABF huset för ett föredrag om Märta Måås Fjetterströms utställning på Liljevalchs konsthall som pågår fram till den 6 januari. Mycket, mycket givande. Fantastiskt att få ett föredrag på en timme och tillika inträde på museet för 50 kr så nu skall jag hitta en dag för detta museiebesök och även till Waldemarsudde, Carl Wilhelmson, som jag var på för fjorton dagar sedan. Det är många som har upptäckt dessa trevliga stunder så att nu måste det alltid flyttas till en större sal.
En tur genom Hötorgshallen för att andas in den härliga atmosfären för att sedan ta mig till Kfs Gymnasium på Söder för ytterligare ett fördrag där om KfS historia som i år är 110 år. Bengt Söderberg var mycket trevlig att lyssna till och många trevliga minnen väcktes till liv om KFs olika händelser och utvecklingar som man har sett komma till under åren. Vem minns inte när man satt och räknade ihop kvittona för att få återbäring vi årsskiftet bl a.
Väl hemma igen så ringde grannens pojke på och jag fick ett fint långt kort som var ihopklistrat, sen sa han att han måste gå hem till sin mamma för han kom inte ihåg vad han skulle säga. Han sprang hem i mörkret och kom sen tillbaka och ögonen lyste och sa "bus eller godis" så nu är det dags att bunkra upp med påsar till de barn som kommer förbi i helgen. Han hade väntat på att jag skulle komma hem hela eftermiddagen och han fick en påse med torkade äpplen som jag ägnat många timmar till under hösten. Barnbarnen tyckte det lät roligt att mormor skulle ut och palla äpplen för att kunna torka dessa till goda snacks. Många påsar med äpplen har jag burit hem, tidningarna Mitt i Nacka på vägen ut och äpplen på vägen hem. Många ollor har det blivit så istället för svamp så har det torkats äpplen i år det finns många burkar med äppelskivor till godis och småbitar till müslin.

Förra veckan så var jag på Medborgarplasen och bjöd tillsammans med många andra på 1.600 koppar Rättvisemärkt kaffe till de som var på väg åt olika håll, det var en upplevelse och visst tog Sverige hem segern över Finland. Det dracks 130 000 koppar Rättvisemärkt kaffe i Sverige den dagen.

Inga kommentarer: