torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År

Nytt år, nytt decennium, nya friska utmaningar, härligt! God fortsättning!
2009 började jag med nyårskonsert i Berwaldhallen dit jag knappt kunde ta mig pga svåra smärtor av diskbråck, väl där så njöt jag, under pausen fick jag tips av en vaktmästare. Tipset var att lägga mig på magen över en pall och sträcka ut ryggen, låta alla kroppsdelar sträcka ut sig. Detta praktiserade jag när jag kom hem och det hjälpte mig och även vid flertal tillfällen under året har jag använt detta till stor hjälp. 2010 fick jag i pausen på årets nyårskonserten möjlighet att tacka honom för det rådet och nu har även detta året startat med levande musik.
2001 flyttade vi till Järla sjö, Rasmus och jag, det har varit mycket bra år och visst tänker man tillbaka på millennieåret 2000 så här under nyårsfirandet men tillbakablickar är inte min grej, 2009, har varit ett händelserikt år för min del.
Året har gott i ekologins tecken och det är alltid kul att få bjuda Rasmus på en god middag med en ekologisk fyndköttbit för han njuter så och höjdpunkten var nog fläskläggen med rotmos nån gång i november
Underbara barn och barnbarn som förgyller tillvaron och tänk vilken härlig sommar vi hade med en varm och härlig början, mycket blåbär mumsades, ett hus som förvandlades med att få en fräsch fasad.
Årets trevligast fest var i alla fall bröllopet 09-09-09 mellan Anna och Roger i den mörka vackra septemberkvällen på Fåfängan. Så mycket glada och trevliga vänner och bekanta och ett lyckligt par
Den bästa födelsedagspresenten som jag fick var att få veta att de väntar tillökning i sommar.
En av de många fina julklapparna som jag fick var den sedvanliga fotoalmanackan som gläder mig hela året och nu har den gamla klippts ut för att hamna i plastfickor och fyllt pärmen med fina bilder från 1998. Pärmen är nu full och den nya har en annan storlek på bilder så det passade ju bra att hitta ett annat sätt att spara dessa bilder på.
En av alla roliga upplevelser var reportaget i Året Runt och inslaget i Meny under sommaren och minnena gör att jag reser mig upp och plockar ut en burk med nässlor och gör en god soppa åt mig. Snart är våren här igen då det är dags att gå ut och plocka nya örter, det går ju så fort.
Alla snälla och rara vänner och grannar som också gör livet fantastiskt, tänk bara när de kommer här och ringer på för att köpa sig ett nybakat bröd, eller att få gå i deras trädgårdar och palla äpplen. Dags att sätta nya degar och blanda ny müsli. Just nu torkar jag ananas för jag kunde inte motstå att köpa när de bara tog 5 kr st så nu blir det många burkar att ta av till müslin.
Tänk vilket slut på året med massor av snö och lite sol som tittade fram till slut och så detta nya som började med strålande sol och en massa människor som promenerade förbi här ner till sjön med skridskor, skidor, pulkor mm. Det kan ju inte börja bättre än så.
Ha nu ett gott 2010 allihop!

1 kommentar:

Åsa sa...

Gott nytt år till dig med!!!!

Musli med ananas... mmm.. måste komma förbi :)