lördag 20 mars 2010

Vårdagjämning

Det är nu ett år sedan vi stod på HSBs årstämma och packade påsar till alla deltagare men då var det inte alla som kom och hämtade, det blev många över. Vi tog lärdom av detta och tog det lite lugnt med packandet idag för att slippa plocka tillbaka men vi hade endast 2 backar med bröd kvar när vi lämnade tillställningen. Det är trevligt att kunna lämna över en på rättvisemärkt tygpåse av ekologisk bomull med rättvisemärkt kaffe och en fruktlimpa från Saltå Kvarn och se överraskningen i nästan 500 personers ansikten över en sådan bra gåva.
Igår stod Birgitta och jag på Coop Extra, som det före detta Coop Forum nu heter, hade invigning. Där stod vi och bjöd på choklad, Änglamarks, och pratade gott om detta märke. Jag blåste också ballonger som är så trevligt att kunna lämna över till barnen, fram för allt när de kommer till kassan efter en lång runda med föräldrar en sen fredagseftermiddag gått runt och plockat matvaror.
Idag känns kroppen lite seg efter mycket lyftande så det blir en lång stund på spikmattan till kvällen men först lite god mat. Rödingfilé i foliepaket och rotfruktsmos väntar, gott skall det bli.

När man inte har varit ute speciellt mycket två dagar i rad så och med många plusgrader ute så har väldigt mycket snö försvunnit och idag är alla lyktorna på bordet framme och igår var de gömda i snö och för en vecka sedan så det ut så här.

På vägen hem från Åsö gymnasium så passerade jag Medborgarplatsen och där var det fullt liv, brunnsorkester, folk som flanerade och många liter öl som serverades utomhus.

Detta en lördag och vårdagjämning, hopp om en vår trots allt, det är bara vår snöhög som fortfarande är alltför stor och inte alls sjunker undan på samma sätt som på andra ställen.

Inga kommentarer: