torsdag 1 april 2010

Påskmiddag


Idag har vi ätit påskmiddag och på så sätt startat påsken.
Maten var klar bara potatisen som skulle kokas medan barnen målade ägg och det skulle ätas äggtoddy. Fick en bukett tulpaner och skulle hämta en vas, snubblade och föll pladask med glasvasen och blommorna. Tulpanerna spreds över golvet, glasvasen gick i många bitar och jag trodde jag klarat mig, det kändes så, det kom blod från tummen men det kändes ok, började blöda lite mer så upp med armen högt, klev över glasbitarna och tittar på armen och ser ett ganska stort öppet sår som Renée fixar plåster till och vi konstaterar att det måste bli en tur till närakuten så en handduk viras om armen. Väl där så betalade jag, inga satt och väntade så det vara bara att gå in, tvättas av, bedövas och sys. Det blev 5 stygn i tummen och 7 på armen och sen hem (det tog mindre än en timma) och alla hade inte kommit så det vara bara att sätta på potatisen, plocka fram det som stod och väntade, äta och ha trevligt. Barnen diskade och torkade för det kunde jag inte övertyga dem om att jag kan klara av, det finns ju gummihandskar.
Barnbarnen letade runt i kvarteret efter påskägg som var fyllda med både fina vettiga saker och godis som var till stor belåtenhet.
...men vad är några stygn mot allt elände som händer runt omkring i världen, dessutom har jag ju så många härliga barn, barnbarn och vänner runt mig
... och jag önskar er alla en riktigt skön och solig påsk.

1 kommentar:

Åsa sa...

Aj aj aj.... tur att du är positiv - jag tror det läker snabbare då!!!

GLAD PÅSK!!!!