Sätt ugnen på 175 grader
smält 100 gram ekologiskt smör
Vispa 2 ekologiska ägg med 2 dl Fairtrade rörströsocker
tillsätt det smälta lite avsvalnade smöret och vispa ihop
pensla formen med det sista smälta smöret och strö över ekologisk kokos
blanda ihop 1 dl ekologiskt vetemjöl, 3/4 dl Fairtrade kakao, 2 tsk Fairtrade vaniljsocker och 1 tsk bakpulver. Rör ner det i ägg-socker-smeten
Vispa 2 ekologiska ägg med 2 dl Fairtrade rörströsocker
tillsätt det smälta lite avsvalnade smöret och vispa ihop
pensla formen med det sista smälta smöret och strö över ekologisk kokos
blanda ihop 1 dl ekologiskt vetemjöl, 3/4 dl Fairtrade kakao, 2 tsk Fairtrade vaniljsocker och 1 tsk bakpulver. Rör ner det i ägg-socker-smeten
slå det sedan i formen och grädda ca 18 - 20 minuter. Kakan skall vara kladdig i mitten.
Du har kanske någon i närheten som vill slicka skålen?
Några bitar mörk choklad och en liten klick smör fördelas över det nygräddade kakan och en tallrik över formen
när det smält så bred ut till ett tunt lager över hela kakan
om man vill kan man när kakan svalnat strö ett tunt lagen Fairtrade florsocker över
Idag provade jag med Anton Bergh sea salt men det går bra med din favorit av Fairtrade-märkt choklad.
1 kommentar:
gott som tusan blev det också!
Skicka en kommentar