måndag 28 februari 2011

Släng inte maten!

Tjejerna Anna och Maria i sopsäckar under en butiksaktivitet för att påkalla kundernas uppmärksamhet på "Släng inte maten" som just nu är aktuellt med 3 st filmer som Konsumentföreningen i Stockholm släppt under januari och februari.

Vi delade ut broschyren, gav en del trevliga tips om att ta vara på det som många slänger. Vi lät kunderna lukta på en, två och tre veckor gammal mjölk för att visa att den på tre veckor nog inte skulle användas, den luktade inte illa, men de övriga var det inget fel på.

Köp de ensamma bananerna;
Vi gjorde också ett försök att få kunderna uppmärksamma på att inte dela bananklasarna utan att i stället för att ta två bananer från en klase så ta från de lösa som annars slängs för att ingen köper dem.

Nu så har detta ämne blivit ett samtalsämne bland väldigt många, en bra blogg läser du här "släng inte maten". När man står och delar ut broschyren så säger väldigt många att jag slänger ingen mat och det är ju bra men vi jobbar på.

Ett nytt ämne som Konsumentföreningen nu jobbar med är ämne för vårens seminarium den 4 april på Folkets hus, Påklädd eller avklädd. Den eftermiddagen ser jag fram emot.

3 kommentarer:

Angelica sa...

Ville bara lämna ett avtryck och säga att din blogg är väldigt inspirerande!

Mvh Angelica

Eko-Marianne sa...

Tack snälla du.
Hoppas komma igång och skriva igen för det är en så bra terapi mot allt.
Ha det gott! Marianne

Ullevidsdal sa...

Vilket bra initiativ!
Jag gillar verkligen inte att man slösar med mat.
Jag brukar ofta påpeka Bäst före datumet att det inte betyder Giftigt från... som endel tycks tro ;-)

Kommer tillbaka hit!

Kram Helene

PS. Tack för att jag är med på din blogglista DS.