torsdag 15 april 2010

Bofattig

Såg ännu en blåsippsbacke idag och även vitsipporna har börjat slå ut, det går så fort nu.

Efter vetsurdegsbak och ny müsli tillblandad och paketerad så blev det en promenad då vårsolen lagom tittade fram och med hem, en bukett vitsippor. Lite pyssel bland blommorna ute blev det också, det är bäst att passa på när solen är framme.
Fick igår lära mig ett nytt ord, bofattig, och nu känner jag att jag lättare kan förklara varför jag trots ett dyrt boende föredrar detta i stället för att spendera pengar på kläder, smycken, reson, prylar mm. Jag njuter ännu mer idag av att kunna gå ut och äta min lunch i solen, baka mitt bröd som kanske kan glädja en granne eller bekant, blanda min müsli som några tycker om, ta mina promenader och framför alla känna mig behövd av nära och kära vid många tillfällen än en dyr kappa, byxor el likn.
Vi är alla olika och jag är som jag är.

1 kommentar:

Åsa sa...

Precis! Man har olika värderingar, gör olika prioriteringar och väljer helt enkelt olika beroende på vem man är!

Jag väljer gärna champagne och resor före prylar. Jag väljer god bra mat före flashiga kläder. Jag väljer att jobba hårt och ha mindre socialt liv (just det valet är ibland lite svårt för mig men eftersom familjen tycker vårt sociala liv är precis lagom fast jag tycker det är för litet så anpassar jag mig och väljer att jobba hårt och få ihop så jag kan välja allt det där andra).

Kram! Ha en fin dag!