söndag 4 juli 2010

Vilken härlig dag!


Omtumlande men härlig dag som började vid ettiden i natt med ett SMS att nu skulle det bli snitt om en timme vilket absolut inte var planerat denna gång och inte förra gången heller. Ett nytt SMS vid fyratiden att nu så hade Sid som sov i sängen här hos oss blivit storebror. Upp till datorn för att se på bilder på den lille krabaten som såg nöjd och härlig ut. Det blev en kille den här gången också.

Sen var det bara att vänta tills Sid vaknade vid pass 8 och berätta och visa bilder och det var nog ganska svårt att förstå och ta in men fem minuter senare ringer pappa och mamma för att prata. En nyfiken kusin vaknar ovanligt tidigt för att komma upp och höra att allt gått bra, titta på de första bilderna och snart är alla på gång med

mannagrynsgröt till frukost som hör Ingarö till, Renée sitter på skuggsidan för att det är för varmt i solen.
Jag tänker åka in med Sid så att han skall få känna och titta på underverket, vi väntar på besök hit ut som skall åka buss men tunnelbanan strejkar så vi ordnar ihop ett alternativ och Ingela anländer hit innan beräknad tid med ordinarie buss, flexibilitet och många kombinationer om man har bil som kan sluta upp.
Vi åker så småningom in och Sid tycker resan tar lång tid, vi handlar en filt och ett gosedjur till lillebror och äter en risifrutti innan vi beger oss till KS och han tycker det är spännande att gå in för att titta på lillebror och träffa mamma och pappa men följer glatt med mig och Rasmus för att åka ut till kusinerna igen.

Vi får inte gå in, bara Sid, men Roger kommer ut en kort stund så att vi får se den nyfödda som är väldigt lik Sid.

Dags för en hej-då-kram och vi åker ut till landet igen, faster har en massa frågor och ordet storebror får han höra många gånger under eftermiddagen och kvällen. Han är en stolt sådan.
Vi firar med att äta gott, grillar köttet som vi i lördags köpte i den nyöppnade Gårdsbutiken, Häromkring Gårdshandel, en bit från oss, majs, ananas och potatispaket får också plats på grillen. Köttet var så gott som han lovade så butiken kommer vi att besöka igen.
Kvällen var lång och varm sen delade Moa och Sid rum eftersom det är för varmt att sova på loftet.

Inga kommentarer: