söndag 11 juli 2010

Tropisk värme

Hur många dl har jag svettats ut tro, håret är blött och krulligt hela dagarna. 30 grader på termometern igår, idag gick den upp till över 30.

Den varmaste dag hitintills ändå så tog jag och målade ett bord eftersom flickorna målade varsin möbel när de var här så att hela möbeln blir lika fin.

På morgonpromenaden mötte jag två russ med vagn och små flickor som körde och även idag så hittade jag lite smultron

Basilikan, persiljan och timjan som flyttats med ut till landet växer som bara den i värmen och duschas med vatten flera gånger om dagen, även krukan med dill har klarat av att planteras ut.

Av de tre mogna bananerna som låg i fruktskålen blev det en banankaka som blev väldigt god, typ som kardemummakaka. Nu när jag är ensam här ute så blir det till att ta reda på rester eller se till att allt blir tillvarataget. Vi är bra på detta jämt och det är beundransvärt av barnen att de accepterar rester till lunch.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Jag äter ju rester för att det är slösaktigt annars och jag klarar inte att slänga mat. MEN jag tycker INTE INTE INTE om rester. Vet inte varför men jag tycker det är sååå trist...

.... om det inte är mammas gorgonzolafyllda lax med sherrysås... då äter jag gärna rester!!!

Eko-Marianne sa...

Vi lägger upp de olika resterna i olika högar på ett stort vackert fat och så plockar barnen de som de vill ha, tycker att det är som ett smörgåsbord, och var och en får sin salladstallrik. En god röra till och kanske lite nykokt pasta eller bulgur lätt som en plätt och nöjda miner runt bordet.