tisdag 17 maj 2011

Bonde i Världen.

Idag var sista sammankomsten i det som skulle bli en studiecirkel men blev till ett seminarium eftersom det blev så många anmälda. Vi har lyssnat på många fantastiska föredragshållare och idag var det bla Carola Magnussons tur. Vi mötte upp på Etnografiska museets restaurang, Matmekka och bjöds först på Saudisk champagne

innan vi satte oss till bords för att lyssna på ett Carola som berättar entusiastiskt hur hon kämpar för att tillsammans med sina kockar bjuda på god och riktig mat till ca 2500 barn. Sid som till hösten börjar i Katarina södra till hösten kommer att få ta del av deras mat vilket jag är mycket glad för. Efter det så fick vi en underbar buffé med bla korngrynsboulet med grön Gotlandssparris & vinägrett, örtkryddade ko-färsbullar, palsternackspuré, morotsstpett doppade i dijonvinägrett och blå vallmofrön mm.

Carola hade under gårdagskvällen bakat bröd tillsammans med Jan Hedh som vi fick till maten. Det blev ett litet samtal om brödbakning både för Lennart från Värmdö och mig och dessutom så fick jag tillfälle att träffa hans Marie som han pratade så kärleksfull om på sin bakhelg i höstas.
Vi lyssnade sedan på Stefan Persson från LRF innan kaffet och sen blev det diplomutdelning.

Stort tack till Birgitta och Anna för att ha samlat så många bra föredragshållare och för den fina utflykten till mjölkbönderna och Sanda hönseri.

Inga kommentarer: