onsdag 4 maj 2011

Frivilligt arbete

Eftersom jag frivilligt tagit på mig att hålla ordning både i vårt soprum och i vår egen återvinningsstation så hittar jag ju ett och annat. Idag så låg det i behållaren för wellpapp stora kartonger med både plast, glas, papper och metall när jag plockade upp kartonger för att vika ihop de så att de tar mindre plats men det var ju inget som jag vill ha utan de sorterades ut i de olika behållarna.
Igår däremot så tog jag med mig Alfan för att kunna få hem denna fåtölj som någon stoppat i behållaren för plastförpackningar med dynor och allt.
Jag har nyss slängt min korgfåtölj som hängt med sen tidigt 50-tal så det fanns en tom plats under min honungsros där jag ofta sitter och myser med en bok, korsord och ett glas vin.
Det måste var ett tack för nedlagt arbete.

Här är två eldsjälar när det gäller frivilligarbete Therese som ser till att äldre runt om i Stockholm får komma ut genom Äldrekontakt och Nanette som fixar fram frivilliga genom Volontär i Nacka.
De står här och delar med sig av sina erfarenheter i Dieselverkstaden där det i dag var Seniordag.
Hoppas på att det snart blir dags för de äldre att komma hem till mig igen på fika genom äldrekontakt.
Det bjöds på kaffe med jättelika bullar, frukt och många att mingla runt bland samt en del föredrag och utfrågning av politiker.

Den här lokalen får mig att minnas alla uppträdande av förskolebarnen genom 6-årskören som jag varit med på
Det känns lite konstigt att se sig själv på bild liggande på bordet från Nyhetsbladet som kom ut för ett tag sedan men även lite kul.

Jag var där för att titta och lyssna på Leif Mannerström och det var givande även om moderatorn avbröt lite väl mycket.

Har varit lite dålig på att laga mat till mig själv ett tag men idag så blev det lyxmat efter att ha lyssnat på hur dåliga matlådor kan vara och hur god, vacker och doftrik mat bör vara. Det är bäst att passa på så länge man har smaklökarna och doftsinnet kvar.

2 kommentarer:

Trillian sa...

Hej Marianne, det där lät faktiskt intressant. Jag skulle kunna tänka mig att bli volontär och vara värd och bjuda på lite fika. Ska läsa på lite mer om det och kolla med övriga familjen vad de säger. Har ett längre tag funderat på att göra något mer ideelt. Tror du att Värmdö ligger för långt bort?

Hej från en Smakrådskompis =)

Eko-Marianne sa...

Absolut inte, det finns ju äldre där ute också och dom vill starta upp grupper runt omkring.
Det gav så mycket att ta emot dessa fantastiska människor som hade så mycket att berätta för någon som hade tid att lyssna.
Ta kontakt!
Trevlig helg.