onsdag 4 november 2009

KulturdagSmå hårda snökorn for omkring i luften idag så det fick bli en riktigt kulturdag. Märta Måås Fjetterström, Märta flyger igenLiljevalchs blev första anhalten och vilka mattor, helt underbara och vilket jobb som ligger bakom varje matta. Man möts av en vägg med 600 kr garn i olika nyanser som färgas i Båstad och i taket hänger en flygande matta. Det sitter en väverska i en av lokalerna och väver en matta efter förlaga från en tävling, "Min Märtamatta" bland andraklassare. Vinnaren, från Husbygårdsskolan, har gjort en fantastisk färggrann bild av solsystemet, den kommer att göra sig bra som matta. Skicklighet på de väverskorna som kan sitta och plocka in de olika färgkombinationerna när besökarna ställer frågor är beundransvärd. MMFs hemsida hade mycket bra information upptäckte jag idag också.

Kyrkfolk i båt

Promenerade sen vidare till Waldemarsudde i snålblåsten för att titta på Carl Wilhelmson och det är en härlig känsla att stå framför tavlorna som jag sett på bilder på ABF man känner så väl igen dem och kommer ihåg vad föredragshållaren berättade och på så sätt har tavlan eller mattorna så mycket mer att säga. Men det som gjorde mest intryck på mig var utsällning med textila juveler i ett av rummen i slottet av Sonja Hahn Ekberg. Hur underbara som helst precis som alla amarylisar mm som stod i sina fina arrangemang.

Inte nog med dessa kulturella upplevelser, det blev ytterligare ett stopp och då med kaffe och kanelbulle på Rosendals trädgård. Med hårda snökorn mot växthusglasen och fladdrande löv så känns det som om vintern är i antågande och det mesta var stängt under november i väntan på att julen gör sitt intåg.
Kom hem full av idéer till blomsterarrangemang och inspiration.

Inga kommentarer: