tisdag 24 februari 2009

Nationalmuseum


En kulturens dag idag med besök på Nationalmuseum där vi lugnt gick genom fotoutställningen med Hans Hammarskiölds bilder, många fina porträtt. Fantastiska bilder på personligheter man sett i olika sammanhang var roligt att se.
En god lunch på restaurang Atriums venetianska innergård gjorde besöket ännu bättre samt en trevlig bok på bokrean i museets shop. Emil möter teskedsgumman, en vandring i Björn Bergs bildvärld för bara 25 kr kommer som blir en födelsedagspresent åt ett av barnbarnen framöver.
Att strosa på Österlånggatan på väg dit gav en massa inspiration men eftersom de inte öppnar affärerna där förrän 11 så blev det bara fönstershopping. En kul väggklocka med fåglar och fågelsång varje hel timme såg jag på Znogg, snygga skor på Ekovaruhuset, härliga garner i två garnaffärer och sen alla fåglar på vid Operan. Fönstershopping blir billigt. Åker alldeles för sällan in till stan när man bor mellan två köpcentrum.


Öppet vatten med fåglar har vi ju vi Järlasjön, renare luft har vi också här men de små udda butikerna finns inte här, tyvärr.


Dagens tips!
Nu är det dags att ta itu med föra årets fotokalender, som är en stående julklapp från barnbarnen. Bilderna klipper jag ut och samlar i plastfickor och har nu barnens utveckling i en pärm från 1997.

Inga kommentarer: