söndag 7 juni 2009

EU-val 2009

Har haft besök av en kusin i helgen och vi tog en tur till landet där han aldrig varit, hade det varit lika fint väder som förra helgen så hade vi stannat men det blåste kallt och var ruggigt så vi åkte vidare till en gemensam släkting för att nalla lite rabarber som jag vet att de vill bli av med och kom hem med två stora kassar, det syntes inte att vi varit där. Vi fick smaka på två goda rabarberkakor till gott kaffe men glömde att få receptet på kakan med bittermandel.

Vi trotsade kylan när vi kom hem, njöt av solen en stund innan maten men var tvungna att ha jackor på.

Ny vallokal i år, så en promenad till Järla skola för att rösta där har barnen gått i mellanstadiet. Tittade på de arbeten som fanns utställda från slöjden på väg upp till plan 1, både Roger och Rasmus har gjort bra saker i slöjden där också, på en vägg fanns ett antal tofflor av tovad ull med broderier

lite längre bort ett stycke med alla prover som 5:orna stickat och satt samman.
Blev bjuden på middag av supersnälla grannar, tog hand om rabarberna som skall stå och safta sig till imorgon, lade in några påsar i frysen. Hade ju inget socker hemma så det blev en promenad till Forum för att inhanda det, har ju enbart suttit och pratat sen i fredags kväll så det var mer än behövligt att röra på sig. Vi var in till bondens marknad i lördags, den sista innan sommaren, men det var inte så många där, så mjöl och ägg blev jag utan. Jättefin sparris från Gotland hade de färsk och god, sen åt vi nässelsoppa den blev till belåtenhet.
Benny åkte vidare till Uppsala idag, far sen hem till sina hästar för att körträna dem. Han är nog den av de släktingar som finns kvar som har mest att berätta så det blir mycket om mormor & morfar, tokiga upptåg från förr, hundar och hästar som vi pratar om. Han har ett otroligt fotografiskt minne både för bild och ord som är roligt att få ta del av.

Inga kommentarer: