måndag 1 juni 2009

Sommar och sol

Vilken härlig morgon, det blev en promenad genom grönskande promenadstråk, olika dofter slår emot en, gult av sommargyllen kantar gångvägen utmed Järlasjön men deras doft gillar jag inte, de smaka som de doftar så de har jag ratat från ätliga växter.

Den här trädpionen växer utmed min strandpromenad med jättelika blommor, minst 30 cm i diameter som utslagna.
Med två påsar bananer så vandrade jag till Montessoridagiset som blir så glada när jag kommer för det blev lite över från igår då jag och Maria stod vid dansbanan på Nyckelviken för KfS. Vi bjöd på Rättvisemärkt & KRAV bananer som tas emot med tacksamhet och dessa var nog extra goda lät det som. Vi hade också en tipspromenad med frågor från KfS Märkesguid och så ballonger till barnen vilket alltid är populärt, de är så söta när de kommer emot en med hela ansiktet lyser om en önskan att få en ballong. Vissa vågar fråga andra står bara och tittar bedjande och är man liten så går ofta ballongerna sönder när de slår emot gräset så då måste de naturligtvis få en ny.

Efter promenaden så tog jag en kopp kaffe med mig för att dricka på bryggan men där var det upptaget av en klass som hade gymnastiska övningar så jag gick vidare till ångbåtsbryggan och hade utsikt över ungdomarna genom hängpilarna. Jag tog sedan lite bananer i en korg och gick ner och bjöd på, de blev mycket förvånade över denna galnings upptåg men uppskattades av så gott som alla.
Igår hade jag ingen kamera med mig men så mycket annat, underbara grannar som gav mig skjuts och bärhjälp till Nyckelviken, det hade varit kul att visa lite bilder på alla människor som njöt av värmen och uppträdandet av spelande och dansande barn, sagoläsning, och ett flertal musiker från detta fina utflyktsmål. Idag har jag rätta kupongerna från tipspromenaden och biobiljetter kommer att skickas till 6 vinnare med 8 rätt.
Ett snällt bonusbarn hämtade mig med mindre packning hem och det kändes skönt, hon körde mig till trädgårdsminglet som var på upphällningen men salladen och brödet mm hade räckt, mycket folk hade det varit och jag kommer att få bilder så jag återkommer med detta trevliga arrangemang runt växthuset och polen som det simmade en svan i.

2 kommentarer:

M. sa...

vilka vackra bilder!:)
tänkte att jag skulle passa på att önska dig en bra kommande helg samt en fortsatt bra dag :) take care!

Eko-Marianne sa...

Tack!
Jag hoppas kunna lära mig lite mer under sommaren om bilder och funderar på att gå en kurs till hösten.