fredag 12 juni 2009

Skolavslutning

Så var det då dags att stå där på skolgården och lyssna på de olika klassernas uppträdande och sång. Trevliga skolkamrater som hejar på och klappar takten. Sånger som satts ny text till som både är roliga och underfundiga.

Lärarkåren som gemensamt sjunger till sina elever, sexor som avtackas och säger mycket gott om sin skola och sina lärare, rektor som håller tal och sommarlovet rings in. Vilken tur med vädret, gråa moln med solinsläpp dessemellan. Nu är det sommar för både Idas sommarvisa och Den blomstertid blev sjungna.

På Duvnäs skola dukas det upp till ett riktigt tårtkalas efter en timmes scenuppträdande, alla kommer bärande på kak- och tårtfat i sina sommarkläder. Det finns allt från kakor, bullar mm till smaskiga tårtor, en hel skolgård att sitta och njuta och fika i solen medan lärarna kramas om och en del tårar trillar också.
Så var det sommarlov och för Moa, sista dagen och sista skolavslutningen på Duvnäs skola för till hösten börjar hon på en annan skola. Hoppas alla får en bra sommar med många trevliga äventyr.
Det gick också bra med alla påsarna som verkar vara till belåtenhet både bland lärare och hos föräldraföreningen och det är ju kul.
Om du vill veta lite mer om sniglar och snäckor så fanns det mycket trevligt och otrevligt om dessa djur på Naturens hus. Så här när det regnar så dyker de ju upp lite här och var.

Inga kommentarer: