lördag 9 maj 2009

Konsert i Nacka Aula

Daggmaskar överallt på gångvägen efter regnet, var kommer de från? Nästan inga sniglar idag.
Ett svanpar kom flygande över mig och det är mäktigt att höra deras vingslag, fåglar som sjöng nog tacksamma för regnet så att de kan få lite vattenpölar att bada och dricka av.
Idag har hela området varit fullt av cirkulerande bilar som letar parkeringsplatser, Stockholms Modecenter ligger i området och de har utförsäljning av kollektionsprover idag. Parkeringsvakterna trivs en sån här dag eftersom de kan lappa många bilar och de som då har handlat billigt mister genast förtjänsten när de kommer till bilen.....
Har inte varit inne där förut så idag tittade jag in för att se på väg till Nacka aula och hittade en "visp" som är till huvudmassage som jag också skall prova på mitt knä där jag har ont av diskbråcket emellanåt. Köpte också en ny massagering, de går så lätt sönder om man fastnar i något, men den här hade en annan ihopsättning. Går man in på Stockholms modecenter med mängder av kläder så var jag nog den enda som inte kom ut med kläder, det var väldigt billigt och folk handlade massor och köerna var långa till bankomaten.
Klockan ett idag så var det dags för Tuvas första konsert i Nacka aula, hoppas det inte blir den sista, det var med sång, rytmik och brass grupper från centrala Nacka och Saltsjö Boo, massor med barn på scenen och vi var där tidigt så fick också se lite av repetitionen eftersom vi var så fräcka att vi gick in och därmed också hade bra platsen när dörrarna öppnades och det bara välde in föräldrar, syskon, släkt och vänner till barnen, fullsatt med andra ord.

Räknade inte men nog var det ett par hundra som var på scenen i olika omgångar och underbara var de.

Det finns en brasskola för barn från fyra år, små polare som stod där på scenen, 5 - 6 åringar, vilka applåder de fick.

Tuva spelar kornett i sin skola tillsammans med rytmik och de var helt fantastiska, både att spela på instrument, sjunga och göra olika rörelser bla låtsades de att kornetterna var en gitarrer.
Alltsammans var gratis och Nacka musikskolor firar i år 75 år så det kommer nog att bli många tillfällen till att ta sig till aulan. Både Roger och Rasmus har spelat instrument (trumpet, valthorn och gitarr) så det har blivit några konserter och luciatåg under åren. Rasmus sov gott många gånger till all sköns musik från hel orkester.

En ekologisk hårsalong har öppnats på kungsholmen såg jag på Alfaltblommans hemsida.

Inga kommentarer: