lördag 2 maj 2009

Millesgården

Nya nässlor idag igen, svårt att gå förbi när man har en påse i fickan och de bara växer där. Det hamnade också kärleksört, almfrön och lönnblomsklasar i påsen.
Iförrgår smörstekte jag nässlorna och lade ovanpå fisken, det blir knaprigt och gott. Ungefär som friterad persilja på 60-talet.
Provade på att torka mango men den var tyvärr inte riktigt mogen, hyvlade den tunt, den gick fort att torka, blev inte lika god som Saltås "min müsli". Har föreslagit dem att sälja den separat, den är försvinnande god. Vann en burk müsli på deras tävling, kul. Skall prova med en lite mer mogen mango om nån dag och lägga till i min egen blandade müsli.
Det är ju en helt underbar helg med flera värmerekord under april, hade bestämt mig för att åka till Millesgården och fick med mig en granne som sällskap.

Lidingötåget är ju en museijärnväg jämfört med vårt Saltsjötåg, känns som om man var på nåt tivoli, det låter och det gungar hej vilt. En härlig promenad från Baggeby genom prunkande trädgårdar. Jag hade min biljett, Martha fick gå på mitt Kulturarvskort vilket ger halva inträdet, räcker tom maj så det är dags att köpa ett nytt snart.

Efter rundvandring på utställningen "Drömmare", i parken och konstnärshemmet så fikade vi på rosenterassen, delade på en morotskaka som var så stor att den räckt till tre. Solen stekte mot putsfasaden så nu börjar kroppen få lite färg.

Magnolioarna blommade utmed en av trapporna upp till ateljen, tätt med blommor så att man inte såg grenarna, har aldrig sett något liknande, mycket vackert.

Istället för att sitta på en skumpig buss så tog vi ju tåget tillbaks till Ropsten, man vet ju inte hur länge denna museijärnväg finns kvar. Åkte där för en massa år sedan då jag arbetade i Herserud, 1960-1961 men då var det de gamla trävagnarna som gick från Humlegården.

Tulpaner, påskliljor och pärlhyazinter växte direkt i det grova gruset, tulpanen såg nästan konstgjord ut.
När man läste morgontidningen idag så undrade man vem som bestämt sidorna för den var full med samma artiklar på var och varannan sida, helknasigt.

Inga kommentarer: