söndag 24 maj 2009

Vilka dofter

Överallt så doftar det just nu, syrenerna står i full blom, rönnens starka blomdoft, häggen som håller på att vissna men fortfarande sprider sin doft och snart kommer kaprifolen att slå ut och konkurrera om doftutrymmet för att inte tala om alla liljekonvaljer mm som blommar för fullt.
Dessa dofter kan jag stå ut med utomhus men inte när människorna dränker in sig med parfymer eller starkt luktande tvättmedel, det blir för starkt för mig.
Mot kvällningen kom en rejäl regnskur, då doftade det så där gott som det ska göra vidunderligt friskt.

Alla vackra fruktträd som står i blom är fulla av insekter och vackra att se på så nu var det dags att byta skrivbordsbild igen.
Tänk vad mycket äpplen jag kan torka till hösten med tanke på alla blommor. Har aldrig sett så många nyklippta äppelträd som i år i trädgårdarna runt omkring mig där jag promenerar. Det ser så snyggt och välskött ut.

I helgen har jag tagit vara på en massa spillbitar av papper som jag hittade och det blen massa nya påsar som jag använder till knäckesticks, müsli mm. Så nu är lådan välfylld och lite åkte också till pappersinsamlingen.

Hittade ett snyggt papper med fjärilar som jag säkert köpte för 10 år sedan, 8 snygga påsar blev det av det pappersarket.

Utskicket med katter från Posten sosm kom i förra veckan blev det också några påsar av som kanske blir till torkade äpplen åt barn.
Ska nog ordna en kurs med att vika påsar och askar framöver.

1 kommentar:

Åsa sa...

Jag anmäler mig DIREKT!!!