fredag 15 maj 2009

Sveriges radio

Var tvungen att röja lite i morse för att kunna ta emot Anna från Sveriges radio som skulle följa med mig ut på en örtavandring. Jag har alltid mycket på gång som ligger i högar så det var bara bra att tvingas plocka ihop lite inför helgen. Vi började med en kopp kaffe, den misslyckade morotskakan fick ersättas av fruktbröd och det var tur för hon var nötallergiker så det hade inte gått att bjuda på i alla fall, satt och pratade och jag berättade om hur jag använder växterna i maten.
Vi vandrade i parken runt Herrgården och tog den morgonrunda som jag tar för att se hur lätt det är att hitta en massa ätligt. Spännande att se vad det kan bli av det.
Gjorde en god dricka på svarta vinbärsblad igår samt vitvinsvinäger med häggblommor, olja med granskott och kryddsmör med löktrav.

Våra påsar från vårstädningen har stått hela veckan och skräpat, hade tänkt mig att frakta de upp till återvinningsstationen idag där trädgårdsfixarna har en container. Bad de hämta det i måndags och hade så när gett upp hoppet när han kom idag, så nu är det bekymret borta, skönt.

Min bisalva, som jag endast vet finns i Götgatsbacken, var slut så en tur in till stan stod på programet, promenade sen Östgötagatan och hittade där denna ostbutik som jag inte sett förut.

Tittade in och där låg ostarna på snygga rader i olika färger och storlekar. Handlade inget utan tittade bara och njöt. De hade också ekologiskt surdegsbröd, vattenlingon, blåbärssylt mm.

Årets första glass inhandlades på Skånegatan, har läst att de har Stockholms godaste glass, valde en våffla med mangosobet och papaya. Papayan var helt ok men mangon var mycket god med bitar av mango så jag som inte skulle äta köpeglass kan nog tänka mig att gå dit ännu en gång. Med glassen som sakta slickades så vandrade jag i solen för att ta tåget hem, det var en skön solig dag.

3 kommentarer:

Kinna Jonsson sa...

Vilken härlig tur du verkar ha haft. Sen blir jag inspirerad av det du skriver att du bara gör det du tycker är roligt. Det är så jag vill att mitt liv ska bli från och med nu och jag jobbar på att hitta alla de saker jag älskar att göra. Skrev ner häromdagen och ska reflektera i nästa vecka. Nog det mest spännande jag gjort i hela mitt liv.

Må gott och ha en superskön helg!

Eko-Marianne sa...

Jag har alltid njutit av det som är omkring mig, har en familj som är glad för det jag gör och nu har jag tid att göra allt som jag längtat efter och bara göra det för mig själv och då blir det att andra också får ta del av de trevligheterna.
Din mamma sa många förnuftiga saker på filmen som skulle kunna sägas i ett större forum, även det du sa.
Lycka till med ditt reflekterande!

Lisa sa...

Åh, jag måste köpa holländska ostar snart. det var alldeles för länge sedan! Viken kalasmatrunda!