söndag 10 maj 2009

Vårstädning

Solen skiner, det är söndag morgon och vi samlas så smått för att göra en gemensam insats, snygga till gångar mm i vårt område. Det fylls på eftersom grannarna vaknar, ätit frukost, duschat mm.

Sopborstar, spadar och diverse redskap kommer till användning så det är bara att sätta på sig handskarna och sätta igång.

Det rensas i gångar och planteringar, stora som små, samtalen varierar men det är trevligt att umgås och fint blir det.

Grillen kommer på plats för det vankas korv efter avslutat arbete, det gäller att förbereda en riktigt fin glöd, korvarna görs beredda och det rensas, krattas och pratas barnen är behjälpliga och tycker det är roligt.

Det börjar mulna på och någon känner regndroppar men det rensas på ändå, stenar lägg ut för att hindra kärsen att ta över rabatten.

Tyvärr så var det inte bara någon regndroppe utan paraplyerna hämtas fram, goda korvar, starka, smakrika, långa, korta från Fine food och vanliga grillkorvar blir perfekt grillade.

Parasollet skyddar bra, det är svårt att lägga korven i brödet, hantera senap och dricka när man håller i ett paraply, regnkläder hjälper bra. Snöppligt var det, när allt var över så efter en halvtimme sken åter solen och några fortsatte att pyssla i sina små täppor. En trevlig samvaro och snygga rensade och väl krattade gångar och snygga planteringar som alla kan känna sig nöjda med att tillsammans ordnat. Det går fort när man är många.

Före.

Efter

Före

Efter

Eftersom vi inte har någon kompost i området så får vi se till att allt det som vi rensat bort idag kommer bort på annat sätt men mycket blev det, bra jobbat alla ni som var med.

Inga kommentarer: