onsdag 27 maj 2009

vårruset

Dagen har bestått av ömma muskler som blev använda vid knäböjningar vid Vårruset under gårdagskvällen. Vi blandade till stora dunkar med apelsinjos och de hade fått småförpackningar så det blev många knäböjningar.
Mycket folk är det, ca 15.000 som skulle springa samt deras anhöriga, eftersom Coop, en av sponsorerna, har ett förträffligt tält som skyddar mot sol men även mot regn så var det stundtals väldigt mycket folk som trängdes där för skydd mot regnet som inte blev ihållande. Det serverades kaffe och jos i år och det är kul att stå och bjuda på gott nybryggt kaffe som blir till belåtenhet.
Innan detta så hade jag haft en trevlig dag med Sid som hade tre prickar i ansiktet som troligtvis kan vara vattkoppor så hoppas det stannar vid det sen kom morfar och hämtade för att ta vid när jag åkte till Universitetet med middagsmat till oss som hjälper, de som åker runt på alla platserna i Sverige, med att plocka fram alla bord, parasoll, behållare, soppåsar mm. Detta innan det stora fältet vid Universitet/Djurgården fylls på.

Var man en grupp på fem personer så fick man en grön picknickpåse så efter loppet satt det många grupper och mumsade på smörgåsar med sallad, skinka, kalkon, leverpastej mm och lite choklad som efterrätt. Det går åt mycket kaffe som bryggs på plats av Jorma. Det är tredje året som jag är med och hjälper Konsumentföreningen Stockholm med detta.

Sommarvärme så att det går att äta utomhus ger god aptit och sojakorv är populärt liksom avocado.

Farmor som skall återvinna allt skar den korv som blev över igår och det blev en god macka till frukost.

Inga kommentarer: