söndag 12 april 2009

Det går så fort nu i värmen så det dröjer inte länge förrän gullvivorna blommar så här fint.
Nu är påsken över och vi har satt i oss 2000 ton lösviktsgodis, 2000 ton ägg, 2,2 milj glasburkar med sill samt påskmust och påsköl i massor så nu börjar väl bantningarna inför badsäsongen att ta vid.
Förhoppningsvis så har många varit på konstrunda som anordnas runt om i landet numera, inte bara på Österlen.
När man har matgäster så blir det alltid någonting över, så det gäller att när man lagar maten tänka på vad man kan göra med resterna. Efter påskaftonen så blev det lite över så på kylskåpsdörren ligger några kokta ägg som barnen målade, de blev bra tillsammans med böcklingen, en halv avocado blev tillsammans med lite fläderblomsaft och bär en god smoothie. Nässelsoppa efter 4-årskalaset blev lagom till middag, lite potatismos goda potatisbullar nästa dag
Hittade Gårdarnas butik och pratade med några som brukar handla där. Brukar inte gå på den sidan av Nytorgsgatan så det måste vara därför som jag inte upptäckt den förut men det måste det bli ändring på från och med nu.
Har haft en bok liggande bredvid sängen som jag tänkte lämna tillbaka till biblioteket men som tur var så satte jag mig i solen med den och helt underbar är den, Konsten att göra ingenting enkla sätt att njuta av livet, det finns massor av sköna tips och den rekommenderas verkligen. "Var som ett barn. Lär dig strosa. Ta hand om en låda i sänder". Det är så här jag lever inte gör jag rent i alla lådor samtidigt utan några i taget på så sätt har jag alltid några lådor som är snygga och rena. Den blev läst efter lite putsande i de små trädgårdstäpporna som dagen passade bra till eftersom det inte var så varmt.
Något tänkvärt från Naturens hus om att inte såga ner träd nu så här under vårstädningen utomhus. WWF har utlyst Sälgen till årets träd så låt den få stå kvar.
Hamnade framför TVn och fastnade där, ett program Naturens gång, bara bilder och djurens ljud, helt underbart från en fäbod i Orsa, Karl Gustav Hedling Östra Grunubergs Fäbod. Fantastiskt vad bilder kan ge helt utan någon som pratar, förklarar och intervjuar. Programmet var på 1½ tim drygt och man satt bara helt avslappnad framför TVn.

Inga kommentarer: