fredag 17 april 2009

Pelargoner

Lugn morgon med 6 korns fruktgröt och en promenad på en timme. Plockade ihop en matsäckslunch och en termos med kaffe för att ta mig ut till Åkeshov där de i dag på Tulpanens hus öppnade pelargonutställning som håller på till mitten av maj.

Tittade runt på de fina pelargonerna som inte hade kommit så långt, många var knoppiga, så de skulle vara bättre att åka dit om någon vecka.

Det fanns också grodor överallt stora och små

och mycket stora

Som vanligt bestämmer man sig för att inte lockas att köpa men kom hem med 5 söta små sticklingar i alla fall.

Små detaljer som man blir glad av

Sedan satt jag nedanför Åkeshofs slott i solen och åt min matsäck

som bestod av rött ris, risoni, sallad, gurka, zuccini, groddar, parmaskinka, smörgås och smakade gott, var den första utflyktsmaten i Tupperwarematlådan för i år.
Gick sedan runt och plockade små nässlor som det finns gott av i Judarnskogen, det blev 1 tygpåse full och lite klåda på handen men det får man stå ut med.
Kom hem vid tretiden och efter att ha slängt julgranen som blivit kvar i containern som vi har i området över helgen och lite annat skräp så åkte jag till Hallunda och det tog sin lilla tid och kände att vad skönt att vi flyttade där i från till Storängen för 30 år sedan dit det bara tar en kvart från Slussen. Sonja ringde idag och frågade om jag ville förlja med, det var Tupperware och Mat magasinet som hade något ihop och det var en upplevelse. Ett riktigt Amerikansk jippo med hög musik och handklappning och ljuddeltagande men det var inget som passade denna publik men vi kom hem med var sin burk, en nyckelring, en chiliburk och ett matmagasin. En upplevelse var det och mycket av deras produkter är ju bra. Det lottades också ut väldigt många saker med där hade vi ingen tur.
Värmde på lite mat när jag kom hem och det var som det varit hela veckan rester från påskaftonen, har inte handlat mer än mjölk och så tunnbrödet igår under veckan. Har ätit omväxlande och gott hela veckan.

Inga kommentarer: