onsdag 15 april 2009

Mmmmmmm va gott

Kunde inte låta bli att köpa tunnbröd på Konsum idag, det låg där precis vid entrén. När jag kom hem, för jag kunde hålla mig ända hem, öppnade påsen så doftade det precis så som tunnbrödet doftade hos mormor i Holmsund och det smakade så också. Supergott!


Alltså, väl värt sitt pris. Det var bara långfilen som saknades.
Tog promenad efter frukost idag men fick inget kaffe för mjölken var slut så tog Forum på vägen hem för på ICA Maxi hade de inte fått nån mjölk från Järna.
Åter till boken av Lena Katarina Swanberg. Ett kapitel som jag kom till idag; Konsten att känna sin kropp ....när träffade du din kropp senast? Bilen lämnar vi in på service så fort den piper till men din kropp?
Ett utdrag; "ett sätt att hitta spänningarna i musklerna är att öka på den. Medvetet för en gång skull. Pröva. Sitter spänningen i käken? Är det där det gör ont? Håll ena handen knuten under hakan, tryck hårt, håll emot..... och släpp. Känn skillnaden. Flytta handen till den sidan som inte smärtar. Tryck, håll emot... och släpp. Känn". Många fler små enkla övningar finns i boken.
Tog en tur till Waldemarsudde för att se på utställningen av Hans Krondahl tryckta tyger, banner, vävar mm som tar slut till helgen. Har varit på väg flera gången så äntligen blev det av. Hans Krondahl hade vi som lärare i färglära när jag gick på vävkurs i Insjön - Sätergläntan 1968. Kom ihåg många saker som vi gjorde när jag såg hans skisser som påminde av det sättet som han lät oss arbeta.
Hittade en liten toalett på mellanvåningen med en jättestor härlig träsits som dessutom var gratis för de i entrée kostade 5 kr. Gammaldags spolning med ett snöre och porslinsknopp. En riktigt prinssits.

Just nu var det i de stora krukorna utomhus med hyacinter runt om i parken, i övrigt så var tulpanerna på väg att slå ut och blommande påskliljor i planteringarna.
Härliga blomsterarrangemang runt om i salarna med tulpaner och kastanj mm. Blir alltid så avundsjuk på de fina blomsterlönnarna, stora träd, stod och höll i ett skott men... det fick stå kvar, 50 kr var lite för mycket. Tittade naturligtvis också på utställningen med Carl Larsson

Ett sädesärlepar vandrade omkring i gräset utanför konstmuseet. Det var lite för kyligt eller rättare sagt jag hade för lite kläder på mig så jag tog bussen istället för att promenera. Vitsipporna är på gång och överfullt med vårlök.

En liten större skulptur, Grodan, av Per Hasselberg än den som finns i vårt område som tittade ut över vattnet.
Fortsätter du på detta tema Niklas? Mer hemlagat i TV.
Nu kan alla gå in och ge synpunkter på genmodifierad majs

3 kommentarer:

Åsa sa...

Jag gör tokmycket reklam för din müsli som ju är VÄRLDENS godaste!!!

Jag hoppas jag har kraft att komma över till dig SNART, om jag inte orkar promenera långt kan jag ju alltid handla müsli i alla fall. Har du hemma just nu?

Kram och trevlig helg!

Åsa sa...

Å en sak till; i Hammarby Sjöstad ska det en,igt uppgift från en glad norrlänning som knackade på dörren här ikväll finnas en butik som säljer enbart norrländska grejer och därtill rena uten e-nummer och tjafs!

Vi ska dit och kika på palt som hela familjen är galna i och som jag visserlige kokar själv om jag har tid och ork. Inte nu med andra ord!

Eko-Marianne sa...

Jag har nyss blandat ihop müsli och vi kan ju ta en promenad här i områden nån dag.
Har köpt palt hos Konsum under vintern som smakade nästan som mammas
Ha en skön helg!