måndag 6 april 2009

Det går så fort

En ny fullspäckad dag väntade och promenad redan klocka 6.30, varför så tidigt vet jag inte, solen sken men det blev kallt om fingrarna och på hemvägen mötte jag grannar som var på väg till sina jobb och jag hem för att äta frukost. Koltrasten satt där alldeles tyst och tittade på mig vid gångstigen. Igår hörde jag koltrasten drilla på Birger Jarlsgatan när jag var på hemväg.

Tunn tunn is utmed strandpromenaden och husen ute i sjön har nu isfritt runt sig. Sjöfåglarna sitter på isen i solen i stora flockar och de första skäggdoppingarna såg jag landa.

Nu börjar änderna och sothönsen få sällskap av flera arter.

Åkte kommunalt till Skärholmen och promenerade till Zetas bara för att titta och inspireras men kom i alla fall hem med fyra växter. En mycket lyckad utbyggnad där det fanns fullt med snygga saker och små vaser med enstaka blommor i överallt, så vackert så.

En Latte i solen smakade gott innan ytterligare en vandring bland växter, krukor, tillbehör mm innan promenad tillbaka och då såg jag massor av utslagna blåsippor i ekbackarna. Underbart, stannade och bara tittade en lång stund, drog in vårdoften och bara njöt.

Detta missar man när man sitter i bil och dessutom så hittade jag en remsa när jag klev av bussen, såg ut att ha legat där ett tag, med 8 klipp kvar så resan gick med vinst. (inte växterna inräknad)
En lunch med ägg och sill innan jag var redo för min sista studiecirkelsammankomst lite synd att behöva gå in och sätta sig när det är så här underbart väder. Promenerade förbi Bok & Bild för att lämna en liten påskpresent och in på Lagerhouse för att hälsa på en fd arbetskamrat som såg ut att må jättebra, kul att ses om än bara en kort stund. Kom fram precis i tid och nu är cirkeln avslutad och har fått med mig lite grann men har upplevt att de närvarande har sett för mycket bakåt på allt som de tycker är dåligt i stället för att se framåt och tänka på vad skall jag göra för att klimatet inte skall paja helt innan barnbarnen är stora.
Nu sitter jag här, klockan är 19.15 och det är ljust ute ingen tänd belysning, snart kommer vitsipporna, det går alldeles för fort. Ett barnbarn fyllde 8 i förrgår, ett fyller 4 på söndag, ett tredje fyller också 8 nästa söndag då Rasmus fyller 24 och jag har bott här i 8 år nu i april allt känns som om det vore igår.

1 kommentar:

Åsa sa...

Nämen?!!! :-)

Kramar!