onsdag 8 april 2009

Påskkärringar och ägg

En påse knäckesticks blev toppen för dessa underbara påskkärringar

Vilka ägg köper du till påsk, jag väljer KRAV ägg jämt och samt, om du vill se och läsa lite om hur hönsen har det så läs här. Hoppas du också lyfter på handen till de KRAV-märkta äggen i påsk så ska du se att du fortsätter med det.
KRAV
Kontrollförening för ekologisk odling. Reglerna omfattar odling och produktion. KRAV har ännu tuffare regler än EU på vissa områden, främst djurhållningen. Godkända oberoende certifieringsorgan utför idag kontrollen. Läs om fler märkningar.

På P1 idag så fick man veta att äggskalen kan man lägga ut så att fåglarna kan picka i sig de för deras skal inte skall bli tunna och trampas sönder. De behöver kalken. Äggskalen kan också strös över jorden till de växter som vill ha kalkrik jord.
Äggtoddy måste jag komma ihåg att köpa ägg till, för det är ett måste till påskafton då barnen kommer och att var och en skall vispa i sina glas tills det blir alldeles lent och mjukt och gott.
Glada höns, i Meny P1 idag, rashöns från Dalarna verkade ha det mycket bra och där kunde man inte tänka sig att driva storproduktion med burhöns, härligt att det finns sådana människor, tack för det.
I Svenskan fanns en artikel idag om hur illa cacaoarbetarna har det där Cloetta, Fazer och Marabou köper sin cacao, så köp choklad som är Rättvisemärkt om du kan där det inte förekommer barnarbete. Läs här. Om du orkar så läs det här också.
Idag så är det helt isfritt på Järlasjön och ett härligt vårregn ger växterna en välbehövlig dusch. Så det passade bra att jag hade bestämt mig för att baka, det blev lite knäckesticks och fruktbröd, blandade müsli och salladsmums samt torkade lite äpplen för att ha till ev påskkärringar om de vågar ut i regnet. De kom när solen kom fram på kvällen söta och rara.

Torkade äppelringar med kanel gick hem hos denna söta påskkärring.

Under morgonpromenaden så såg jag de första skogssniglarna och jag vet inte hur men de hamnade tre stycken under mina skor, skall ut och titta om det finns några i min trädgård för de måste tas nu snabbt. De söker sig till gångvägarna precis som daggmaskarna.

1 kommentar:

Åsa sa...

Alltid ekologiska ägg här! :-)