lördag 4 april 2009

Smör


Tändstickblomman fick ny jord och större kruka igår.
Ett tunt frostlager på bilarna när jag gick ut i morse, +3 grader, men inte alls lika vackert som igår morse. Mindre is och mer vatten i kanterna runt sjön blir det för varje dag. Var tvungen att plocka några scilla vid Ekudden för de ger en speciell känsla från då hela gräsmattan mot vägen i Storängen var blå av dessa blommor på den tiden vi bodde där.
Sen kom vårregnet och man var tvungen att tända ljuset inomhus och tänk vilka underbara dagar vi har haft och vad solen gör mycket.
Många artiklar om släng inte maten, ekologisk eller inte har det varit den sista tiden och Marit Paulsen hörs mycket just nu. Hennes veckomatsedel liknar en tråkig skolmatsvecka och vilken höjdarmat på fredagen (omelette med rester av köttfärssås och fläsk) inga mungipor upp där inte.


Många av hennes idéer är ju bra men kan läggas fram på ett positivare sätt, det behöver inte var på stjärnkocksvis men det skall vara roligt att laga mat, snyggt för ögat, god stämning runt matbordet mm då vinner man mycket. Att ta vara på rester kommer att bli ett måste framöver med så mycket uppmärksamhet som det blivit runt detta.

Hittade samma Åländska smör på ICA Maxi idag som på Cajsa Warg igår samt ytterligare ett smör som måste provas. Har bara smakat lite och det smöret från Lindahls mejeriprodukter AB var nog så gott som det Åländska. Hade glömt bort att ICA också har mjölkprodukter från Järna.

Järnamjölken är ett alternativ till gammaldags mjölk (som tyvärr inte är ekologisk längre) som jag köper för att den inte är homogeniserad och sen blandar jag den med lika delar vatten när jag använder den. På så sätt blir det billigare och mindre att bära hem. Grädden som bildas högst upp i paketet blir ett mycket godare smör än de båda nya som jag håller på att prova.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Alltså menar hon att hon serverar omelett med rester på fredagen?!!

Till lunch - ok. Men middag?!! Nej. Mat ska vara roligare än så!

Vi åt laxfilé med ljummen potatissallad (innehållande potatis, rädisor, salladslök och senapsvinägrette) och pepparrotsmajonäs idag! SÅÅÅÅ gott!

När blir det utlottning?!!! :-)

Åsa sa...

Å avokado var det ju i potatissalladen också! Supergott!

Vi lyxlatar oss just nu med matkomfort.se :-)