lördag 4 april 2009

Vilken underbar dag!


Imorse följde jag Mollys hälsoblogg om att möta sin egen spegelbild på morgonen och säga att "igår var en bra dag och idag skall det bli ännu bättre".
Vilken dag det har varit en tidig morgonpromenad då jag fick se ett bofinkspar, tyckte jag hörde de för någon dag sedan men var inte riktigt säker då. Årets första fjäril blev en citronfjäril och två minuter senare såg jag en nässelfjäril. Promenerade senare på dagen in till stan, såg tussilago bortanför Sickla, tog färjan från Hammarby sjöstad, det var första gången som jag åkte med den och hann köpa en café latte innan, kunde inte handla hos Bondens butik på andra sidan för det var stängt men fortsatte i solen.

Gick förbi min gamla arbetsplats på Bondegatan, kom på att Jenny och Jenny sagt någonting om en olivoljeaffär där och hittade den "Olja & Oliv", så där tågade jag in och vilken trevlig person där fanns som bjöd mig på olivolja.

Kunde ha fått prova hur många som helst men den första var en underbar smak så jag som inte skulle köpa måste bara ha den så det blev en liten flaska och härmed så rekomenderar jag denna butik, en underbar butik där man blir vänligt bemött och hittar fantastiska olivoljor så ni hade rätt Jenny/Jenny. Nästa gång jag går dit skall jag prova balsamico.

Varför jag promenerade in till stan var för att jag skulle till Skrapan och Akademibokhandeln på vinprovning med Penfoldsviner och jag promenerade vidare Skånegatan över Nytorget och där måste alla Södemalmsbor befunnit sig för vad folk det var överallt. Lång kö ut på gatan för att köpa glass, alla bänkar upptagna, folk satt på marken i solen och bara glada miner överallt.

Tillsammans med en samling av unga och gamla, mest gamla så fick vi prova på två vita och två röda viner och fick berättats för oss lite historik, lagring, skruv kontra korkkork mm. Jag tyckte jag lärde mig ganska mycket faktiskt, en bra eftermiddag med andra ord. Skönt att sitta ner en stund efter den långa promenaden.

Innan jag tog bussen till Slussen och sedan tåget hem så gick jag in på Cajsa Warg för att köpa Ålänskt smör men det blev lite mer än så. Underbar korgkorg att bära varorna i, mjölken från Järna och emmer från Warbo kvarn. Smöret från Åland återkommer jag till när jag smakat på det.
Jag har lärt mig genom att göra Montessorimateriel och även att ta till vara på saker att man kan få väldigt mycket om man bara ber snällt och på Mollys hälsoblogg så lottade hon ut några olika saker vilket är trevligt. Alla fick var sin kasse av Penfolds så jag frågade om jag kunde få en kasse extra som blev över och lotta ut här och det fick jag. Återkommer med det.
Jag skall fortsätta prata med min spegelbild varje morgon för att få se vartåt det bär hän.
Nu har Zetas finsmakarens trädgård öppnat efter vinterstängning och ombyggnad, hoppas kunna åka dit imorgon då jag skall försökte städa under förmiddagen innan jag tog mig in till stan. Läste Expressens blogg och det ser fint ut. Blir så härligt inspirerad av att åka dit och gå runt och njuta.

1 kommentar:

Åsa sa...

Vilken härlig dag!!!!

Å vad skoj med utlottning!!!!!