tisdag 21 april 2009

Släng inte maten

Tog en snabb promenad till Sickla, tåget därifrån in till stan idag för den regelbundna behandlingen hos naprapaten, det gäller att ta hand om sin kropp. Bilar får ju sin regelbundna rundsmörjning.
Hackspetten brydde sig inte om att jag stod där så det måste ha funnits många goda insekter under den biten bark som han fick bort. Hans kompis flög iväg en bit bort och jag gick vidare för att hinna med tåget.

Kom sen precis lagom hem för att se mig själv på TV och det var inte så hemskt som jag inbillat mig. Det var från "Släng inte maten" från Cirkus i mars.
Jag hade tömt förpackningar och på bilden ser man hur olika mycket man får ut ur de olika förpackningarna. Den som nästan allt, 1% kvar, gick att få ut var den vanligaste. De två övriga blev det ca 5% kvar i.

Gjorde en rensning i kylskåpet idag och det blev rostade rotsaker (potatis, svartrot, polkabeta, palsternacka, rödlök). Till det så blev torsk värmd i lite smör och citron. Över allt så strödde jag lite nässlor som stekts i het panna med lite rostade solrosfrön. Lite rotsaker blev kvar och det får bli till soppa imorgon.
Det blev i alla fall några saker som kastades men jag har blivit betydligt bättre på att ta till vara och även att äta regelbundet både lunch och middag.

Grattis Carola Magnusson till Förebildspriset som står att läsa om i Veckans affärer. Har ätit hennes cateringmat vid olika tillfällen bl a en härligt god soppa och har haft lyckan att få båda hennes kokböcker.

Så här ser årets majblomma ut.

Så här ser 2009 års majblomma ut, får se om någon kommer och knackar på för att sälja i år, kommer du att köpa någon tro; jag skall i alla fall göra det.

1 kommentar:

Åsa sa...

Jag köpte tre vanliga och en krans idag av världens sötaste säljare som stod vid mitt ICA!

Så vi är majblommeförsedda!