söndag 19 april 2009

Staren har anlänt

Det här hålet såg jag för någon dag sedan en koltrast (trodde jag) flyga ut ur, idag så ser jag att det är en stare som antingen har skrämt bort koltrasten eller så såg jag fel förra veckan. Björken står alldeles invid gångvägen så det blir till att hålla koll om det blir några fågelungar. Funderade i söndags var alla starar var någonstans.

Kom hem med en fin vårbukett med vitsippor, svalört, vårlök och scilla från en promenad till Sickla och nässlor efter att större delen av tidningarna utdelades idag. Nässlorna är så fina just nu.

Värmeljusjakten har avslutats idag och så här har det sett ut lite då och då i vår återvinningsstation, det måste vara Montessoriskolan i vårt område som varit med och tävlat, kul initiativ från IKEA.

Undrar hur mycket av det som ligger här i skulle ha gått att använda? Alla containrarna är överfulla men ganska god ordning runt om, så det måste ha funnits ordningsvakter kring dem i år, för det brukar se fruktansvärt ut. Alltså inte så mycket mer-jobb för de som skall hämta dessa som det brukar.

Majblomman startar sin försäljning imorgon, kommer ihåg hur Roger sålde dessa för sjöscouterna under några år, undrar vilken färg de har i år. Mitt födelseår då var de gröna.

Nu Roger är inte bilen lika ren och blank längre, nu får man ta och tvätta fönster så att man kan se ut också. Tog några på insidan under eftermiddagen så nu blir del väl regn.

Jag blir så glad inombords varje gång jag ser den här bilden som jag tog för att skicka en puss till mamma Anna som saknade Sid när han hade sovit över hos mig för ett tag sedan.

Dagens tips!
Imorgon sänds Konsumentföreningens medlemsmöte Släng inte maten på Svt 24 9.30 - 13

2 kommentarer:

M. sa...

svar: jo, det har du rätt i, fast jag tror tyvärr inte att allt slängs heller... om det är en barnfamilj så kan ju risken vara att barnen dricker upp all läsk vilket i sin tur kan bädda för övervikt. det är ju hemskt att läskstorleken har gått från 33 cl till 1,5 liter... när jag var liten fanns det bara 33 cl burkar/flaskor och en sådan fick räcka och då på helgen. nu får ju en del barn 1,5 l helt själv och på en gång...

nog tjatat. du får ha en bra dag och tack för din kommentar :)// molly

Åsa sa...

Det låter ljuvligt med promenad i området! Å så köp av müsli! Vet du - jag längar varje till varje morgon!!! Då får jag nämligen en tallrik med krav-blåbär, fil och din müsli!!!!!

Kramar!!!!