onsdag 11 mars 2009

Återvinning av förpackningar av papper och tidningar

Undra hur penséerna mår idag de små stackarna.
Risgrynsgröten värmde gott efter snöskottningen och till dagens tidning.
Lugn dag med lite brödbak och plock.
Under promenaderna där man går och funderar så kommer det ofta ganska bra idéer så även idag. Funderar mycket på återvinning och blir ganska förgrymmad på hur dåligt många sorterar sina sopor och det beror nog främst på att det är så dålig information så detta håller jag på med för att jag tycker det är kul.
Mamma paketerade alltid sina sopor så ordentligt för hon var så tacksam för att det fanns de som ville ha jobb som sopåkare. Hon var mycket känslig för alla lukter. Detta har nog satt sina spår på mig.
Många har svårt för att bara slänga tidningar i dess behållare utan har också förpackningar, kuvert mm i samma påse och kastar hela påsen i tidningsinsalmlingen där man endast skall kasta tidningar, reklam och magasin.
Så då tänkte jag att om man har dubbla papperskassar och lägger tidningarna i den innersta och så lägger man förpackningar av papper mellan den yttre och inre kassen så tömmer man ut tidningarna i sin behållare och slänger det övriga i behållaren för förpackningar av papper. Har man lite tidningar och mycket förpackningar så funkar det lika bra som man har mycket tidningar och lite förpackningar och bara en påse att bära iväg med.
För att återgå till mamma så var det ingen luft i vår soptunna utan hårt paketerade påsar och här ser ni hur man kan göra, varför betala hämtning av luft.


Skölj ur, platta ihop förpackningarna och packa i en stadig förpackning


då tar det så här lite plats i skåpet och när den är full så bär du iväg med den till återvinningsstationen och behållaren för förpackningar av papper.

Inga kommentarer: