onsdag 25 mars 2009

våffeldagen


Tog en kort promenad där utmed strandpromenaden solen värmde så gott, stod på bryggan och funderade på att hämta en kopp kaffe men gick hem och band vårens dörrkrans av gårdagens vide och hassel och hängde upp.

Brickan de låg på var full av frömjöl från hassel så det var tur att ni inte var här Renée och Rasmus.

Dagens tips!
Här kommer ett recept på matiga våfflor som har gjort succé många gånger istället för de söta, feta men ack så goda våfflorna. Från Marianne Gillberg, Billiga matboken från 1975.
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1 ägg
3,5 dl mjölk
1/4 dl olja
1 potatis
Blanda mjöl och salt omsorgsfullt
Riv potatisen ganska fint
Vispa ihop potatis, ägg, mjölk och olja
Häll smeten i mjölet och vispa ihop alltsammans
Låt gärna smeten stå och svälla en halvtimme på sval plats
Grädda i våffeljärn.
Ät med färskost, rom, rökt lax, keso el likn

Inga kommentarer: