torsdag 26 mars 2009

Vernissage


Hittade en rödlök i svalen som börjat gro förra veckan, den sattes i ett glas med lite vatten så att ev rötter skulle kunna leta sig ner till och nu klipper jag lite lök över salladen från de yttre bladen och låter den växa vidare.
Salladen har nu stått i en vecka framme på bordet, ser lite rumphuggen ut och skulle kunna förpassas till salladslungan och svalen men jag vill se hur länge den håller sig fräsch så här.


Såg på tv från trädgårdsmässan och längtar dit för att få lite inspiration och köpa lite sättpotatis, oj vad många sorter det finns. Att odla ekologiskt kan bli stor så släng dig i väggen Marit Paulsen.
Släng inte maten!
Var fjärde matkasse som bärs hem slängs; snacka om miljöförstöring på många plan; 1. tillverkning, 2. transporter till butiken, 3. kylförvaring hemma, 4. sophantering mm.


Tog en kopp kaffe i handen, tog posten i brevlådan och gick ner till bryggan, satt i solen och öppnade posten och hörde hur det rörde sig och brakade i vattnet under bryggan och tänker på de boende i husen som ligger ute i vattnet en bit bort, det kan inte vara roligt. Det är folk ute på isen men inte många som för några veckor sedan de respekterar att isen är svag och man ser att det är blött i kanterna. Härligt med sol, blå himmel glada människor.


Hittade på biblioteket i Forum en utställning från Eklidens skola och har nog lyckats se de flesta av deras årliga utställning på lite olika platser runt om i Nacka. Fantastiska bilder och jag kommer ihåg när pojkarna hade sina bilder med på detta. Rogers bild hamnade till och med på Kulturhuset

Inga kommentarer: