fredag 6 mars 2009

Bävrarna i Järla sjö

Det blev en lång förmiddagspromenad idag runt Järlasjön genom Nysätra, Hästhagen, Kranglan, Storängen och Lillängen. Bävrarna hade fällt mycket runt sitt bo vid Kranglan och Nacka kommun har fortsatt i år att rensa ur all sly på sina grönområden och det blir så ljust och luftigt.

Snart är det dags för bäversafari igen men här i området kan man se detta, bävern som hälsar på hos oss vid bryggan för att äta fallfrukt, fotat från uteplatsen av en granne. Bävrarna har hållit sig kvar trots all ny bebyggelse och pålning ute i vattnet. Någon sa att visa dem hänsyn för de var här före oss, tänk att endast 10 minuter från Slussen kunna uppleva detta.
Vid Nackamasterna så var det mycket snö och isiga vägar och då är bra med stavarna, mitt stöd här i livet (förutom barn och barnbarn förstås.)
Missade Martin Johanssons inslag på P1, studio ett, igår. En matblogg som fick pris och är nyupptäckt av mig för någon vecka sedan, igår hittade jag en artikel som jag rivit ur Mersmak, nr 10 2008, som Sara Begner i sin blogg idag skriver om. Gå in på Coop.se, recep & mer, coop mersmak och titta. Paindemartin är hans blogg och den är underbar.
Mina påsar med müsli tog slut idag och så det bara att blanda ihop ny och så här blev det.


Müslin består av puffar av bovete, quinoa, amarant, flingor av råg, nakenhavre, dinkel, dinkelflakes, solrosfrö, pumpakärnor, torkad frukt (dadlar, aprikos, fikon, äpple, sultanrussin, gojibär)


Dagens tips!
Vanilj finns i en liten burk med Rättvisemärkt och KRAV, gott i vispgrädde smakar som vaniljsås. Hel vaniljstång som är mald att använda när man vill ha vaniljsmak men inte socker. Rekomenderas!

Inga kommentarer: