tisdag 24 mars 2009

Lingonvecka

Tidigt upp, en god frukost och trots minusgrader en skön promenad på några timmar. Tidningar ut och växter till vårkrans in samt några små vintergäck som växte vid vägrenen som jag inte kunde låta bli att plocka.

Vintergäcken hamnade i det lilla glaset med snödroppar efter att ha blivit fraktade i min ficka från växtplatsen. Jag hamnade i badkaret med alger som hittades i skåpet (legat där länge) och torkade rosor blev en skön avkoppling och uppvärmning. Häftigt att gnida in algerna på kroppen och bättre än att kasta dem, tack Renée Voltaire för tipset. Så har det även kommit trädggårdsprogram till tv och idag så var det Camilla Plum med många tips men inte om brödbak utan om hur man tar hand om krukodlade örter och förökar dem mm. Har sett en del av hennes program tidigare men inte detta avsnitt så nu är det bara att ta fram jord, krukor och börja plantera. Lunch till tv programmet och sen till Saltsjötåget och promenad i snålblåsten till ABF för att prata klimat med mina studiecirkelstanter.

Dagens middag bestod av Änglamark torskfilé med svampsås (soppa från igår), rostade rotsaker, böngroddar, sallad och gurka.

Har nu provat återvinning av papper och förpackningar i dubbla papperspåsar och det fungerar utmärkt. Tidningarna i den innersta påsen åker ner i behållaren for dessa och förpackningarna som är hopvikta och ligger i mellanrummet mellan de två påsarna åker i behållaren för förpackningar tillsammans med de båda påsarna. Man kan ju också ta med de båda påsarna hem och fylla flera gånger.

Dagens tips!

lingonvecka

Hittade hos Renée Voltaire, Lingonvecka mensskydd i 100% bomull, finns på marknaden från febr 09. http://www.reneevoltaire.se/


Inga kommentarer: