torsdag 5 mars 2009

Smör slår ut light

Så här kan min fruktgröt se ut av nyflingad flingblandning av nakenhavre, råg och dinkel och sommarens bär från frysen. Sommarens bär är snart slut i frysen så det blir till att stoppa in mer nu i år, hoppas på blåbär. Har lyckats göra slut på flera burkar med lite skvättar på botten från kyl och frys de senaste dagarna. Smaksatte yoghurten med det sista av rabarbermarmeladen igår, smakade smaskens. Vårstädningen på det planet fungerar än så länge.
Lyssnade på "meny" idag på P1 och där har de en smörserie under fyra veckor och sa bl a att det som säljs som smördeg i butikerna innehåller över huvud taget inget smör. Snart kommer det att finnas smör från olika länder i våra butiker bla från Belgien kanske kommer de att ta lightmargarinets platser.
Våren börjar närma sig våra trakter för nu är tranorna på väg till Hornborgarsjön, talgoxarna vårkvittrar häromkring och sånglärkorna har kommit till Öland. Skatorna flyger omkring med långa kvistar i näbbarna. Så den lilla snön som kom på fm talar bara om att inte ta på vårjackan än på ett tag.
Götgatsbacken var vårsopad när jag gick där i går och då kommer vårkänslorna så det blev en promenad genom Gamla stan bla till Bok & Bild på Drottninggatan för att titta på lite böcker. Kunde hålla mig från att köpa, har inte plats för mer böcker. Skall besöka Dieselverkstadens bibliotek på lördag då de har bokbytardag och lämna lite böcker.
Rasmus var här i går och hämtade sin beställning och fick lite mat, hade en Bosarp kycklingfile i frysen lite rotsaker i kylen och det blev till en god middag tillagad i stekpannan. Spädde med hönsbuljong som kokades på skrovet från en Bosarp kyckling för några veckor sen. Börjar se tomt ut i kylskåpet.

Inga kommentarer: