torsdag 19 mars 2009

Färska kryddor


Ekologiska kryddor också Rättvisemärkt.

Håller på med ett projekt om Rättvisemärkt som jag själv tagit initiativet till och var under eftermiddagen igår på CoopKonsum och fotograferade deras produkter med Rättvisemärkt och det blev ganska många sidor när jag under kvällen satte ihop det med lite text. Kompletterade under dagen med det som jag glömt och så hittade jag fler produkter, troligtvis finns fortfarande produkter som jag gått förbi. Funderar på att göra något liknande med ekologiskt.
Kanske kan det användas vid utställningen av Rättvisemärkt på Semenariet som Konsumentföreningen anordnar på Cirkus den 31 mars "Släng inte maten". Om du är intresserad av seminariet så gå in på www.konsumentforeningenstockholm.se där du kan anmäla dig.


Jag blev glatt överraskad när jag kom upp till butiken idag och hittade likadan sallad där som jag tidigare hittade i Hötorgshallen men inte köpte, detta i min underbara lilla butik. Den är krukodlad så jag skall prova den i örtkrukan som jag fick av Anna och Roger i somras det är synd att lägg in den i salladslungan i kylskåpet när den kan stå på bordet för beundran åtminstone några dagar.


Rofans vardagsbröd, recept ur Kärlek, Oliver och Timjan

Dagen har också bestått av ett misslyckat bak och så har jag bakat knäckesticks som har blivit en sån hit på Rasmus arbete. Man skall inte ge upp så jag gjorde en deg till och den blev perfekt och det var länge sen som jag bakade detta bröd så en skiva äts innan det svalnat, mums.
Under eftermiddagen har jag chattat med Tuva och det är nog premiär och hon fick lära mig lite. Flickorna sov över här i helgen och de sköter sig helt själva och när jag kom upp på deras rum på kvällen efter så var sängarna så fint bäddade och sånt värmer i hjärtat.
Idag så var författaren Kicki Bjärsjö till boken "från singel till självbo" och det stämmer fortfarande in på mig så den boken måste jag låna när den kommer till biblan.

Dagens tips!
Kryddor i kruka är uppfödda med vått om rötterna så det vill de ha i fortsättningen om de skall överleva. Om inte allt i krukan kommer till användning så klipper jag av och lägger det i min mortel för att torka sen häller jag i flingsalt och mortlar till ett gott örtsalt som förvaras i burk.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Man lär sig av barnen.... och jag inser att de kan saker jag inte visste att de kunde...

Igår var jag nere hos lilla A och pratade när han plötsligt sa "det ringer på min Skype, det är Mattias, jag måste svara"... Eh?! Jag visste 1) inte att han visste var Skype var 2)att han kunde installera sånt själv...

Man är passerad.... det är bara att inse... :-)

Eko-Marianne sa...

Underbara barn, självständiga barn de går långt här i livet det är bara att njuta.