lördag 7 mars 2009

Nässelsoppa


Lyxade till det med den sista förpackningen nässlor från frysen och drömmer om nya vandringar för att plocka nya snart. Här med avokado och färskost på fruktbröd , knäckesticks och linfrökex tyvärr hade jag ingen ädelost hemma till soppan med det var ok.
Sitter och filar på ett kompendium för en örtvandring till slutet av april för att visa på alla ätliga växter som växer runt omkring oss och vad man kan göra av dessa.
Snart så börjar det spira lite här och var av nässlor, sommargyllen, löktrav mm. Det finns också en massa blommor som man kan dekorera med och även äta men det återkommer vi till.
Att våren är på gång märkte man idag då flera barn redan har tagit ut sina cyklar och körde försiktigt för att inte slira i allt grus som ännu ligger kvar på trottoarer och gångvägar.

4 kommentarer:

Åsa sa...

Vilken härlig middag!! Det ser jättegott ut!

Müslin för några inlägg sen ser himla god ut. Den vill jag gärna köpa en påse av om jag får!

Nu ska jag baka ut några limpor här. Jag bakar oftast utan recept. Idag är det grovt dinkel, psylliumfröer, havregryn mm i degen. Det blir nog bra. Inget slår doften av nybakt! :-)

Eko-Marianne sa...

Det får du så gärna göra!
Tänk om man kunde få bort all plastpacketerat bröd i butikerna.
Såg flera små nya bagerier på söder i veckan det är inne med bageridoft.

Åsa sa...

Är du månne hemma på fredag eftermiddag? Vi ska till skolan på lärarsamtal då så vi är i krokarna. Om vi kan komma förbi och shoppa loss?! :-)

Eko-Marianne sa...

Ja det är jag, ni är så välkomna så.