söndag 29 mars 2009

Trädgårdsmässan 2009


Sommartid, glömt ställa om klockan men som tur hade Sonja det också.
Kom till trädgårdsmässan ganska tidigt i alla fall och vi lyckades komma med samma tåg efter att ha missat samma tåg båda två. Strosade runt lite och hittade lite som var intressant och några fiffiga idéer. Tänker fortfarande på sånt som kan roa barn efter en massa år som dagmamma och i förskola och att plantera i strumpbyxor skulle väl kunna vara bra ur återvinningssynpunkt också


Fylla med jord, plantera några frön, knyta åt, klistra ögon av knappar sen är det bara att vattna och skörda.


Här spikar barn i kapsyler.


Kom hem med lite trevligheter som ramslök, linoljesåpa, sättpotatis, kyddor och en liten tygkasse till handväskan.


Potatisen ligger nu för groddning för att så småningom planteras i mjölkförpackningar så de skall nu sparas för detta ändamål, det funkade så bra förra året och tipset fick jag från koloni Iris innan frosten är över och de kan komma ner i hinkarna.


Guldkannan Towa
Denna sköna kanna för värdefull växtnäring och ekologiskt kretslopp i vardagen var vi ju tvungna att stödja genom att fylla i våra synpunkter om. Den bästa växtnäringen är gratis. Ta vara på den. Inte bara bra utan snygg också så hoppas den kommer i produktion snart.


En fantastisk enkel konstruktion till svarv med fottrampa och fina saker tillverkades av denna engelsman i olika träslag.


Kunde inte låta bli att köpa en sådan här flaska med Linoljesåpa - universalmedlet. Användas till bl annat propplösare, gamla fläckar på linneservetter, golv, grillgaller, mirakeltvätt mm. Den får nu slåss om platsen med tvättnötterna.Träffade också på mina vänner Ekolådan och kom därifrån med Mizunaskott, Tatsioskott och Rödkålsskott som jag skall vårda ömt och äta med glädje. De har nu hamna i min salladskruka nu när salladen åkt ner i salladslungan.


Många floristutbildningar som gjort fina arrangemang fanns på plats och hos Peter Ödegaard så fanns det många vackra arrangemang med tulpaner, ranunkel och luktärter tillsammans med möbler.


Lyssnade också på några föredrag om pelsargoner och tomater

Tog en promenad igår under nersläckningen och det var ganska mörkt här i området och man får sig en tankeställare om hur mycket vi använder elen till, tyst blir utan tv och radio om man som jag var ensam. Några som hade nersläckt satt och tittade på tv med en massa levande ljus, lite fusk.

2 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Den där kannan skall jag köpa så fort den kommer ut. Det var det bästa på hela mässan.
Bra att folk tänker.
Annika

Åsa sa...

Vi släckte ALLT! Sen satt vi oss med levande ljus, drack te och läste folksgor högt! Mysigt! Hela viken här var kolsvart - häftigt!