tisdag 31 mars 2009

April, april

Helt plötsligt finns de bara där utan att säga något! Tänk att få vakna, titta ut och så ser man en klarblå himmel, då blir man på gott humör. En riktigt lång promenad blev det, efter att ha lämnat utlästa böcker till biblioteket. Till Nyckelviken styrde vi vår kosa denna vackra vårdag och där hittade vi de första blåsipporna

vilken lycka, det är vår, det bara sprutar upp ur jorden det ena efter det andra. Lyckliga barn som fick en åktur med häst och vagn runt på de små vägarna gör att man blir ännu lyckligare.

vid grillen var det full fart och banen fick också klättra upp loftet och de stod så fint på en lång rad och väntade

Vi saknade en termos med kaffe, det hade smakat gott men det får bli en annan gång. Vi gick till växthuset men det var bara en byggnadsarbetare där så vi tittade bara på de fina tulpanerna som stod i ett av växthusen och alla de små nysådda lådorna som snart skall bli stora plantor och så var det fullt av penséer i det andra växthuset. Mycket skall så småningom ut i olika plantreringar runt om i Nacka andra säljs till besökarna. Vi får gå dit en annan dag och handla och då komma ihåg att ta med en liten matsäck. Växthuset är öppet mån - tors mellan 8-15, fre 8-12 och på helgerna. Fåren hade inte fått ungar ännu men snart så, det är ett underbart utflyktsmål för hela familjen att strosa runt bland alla djuren.

Bland odlingarna stod det torkade kronärtskockor som snart skall ge plats för nya. Vilken känsla att kunna gå runt bland fågelkvitter, härlig natur, förskolebarn som springer runt i backarna och klättrar i gamla härliga ekar men ändå befinner man sig bara femton minuter från Slussen.


En halv avocado till smoothie och resten breddes på smörgåsen istället för smör, lite nygroddad alfalfa och mizuna och rödkålsskott, inget aprilskämt det inte.

1 kommentar:

Annika Christensen sa...

De mackorna är helt i min smak.
Som du kanske vet så har jag blivit beroende av groddar.
Äter en ask om dagen.
Ha det gott
Annika