lördag 14 mars 2009

Dödad bulldeg


Helger som vardagar är sig lika då man är pensionär och rutinerna lika viktiga som för små barn, frukost med tidningen, lördagen kåseri av Karin Thunberg, avslutning med soduko till kaffet.
Såg ännu en snygg bordslampa i Svenskan från Verner Pantons Flowerpot som fått en annan ställning men hittade den inte på deras hemsida, ni släcker väl ljuset nästa vecka för djurens framtid och anmäler er till WWF
Fick idag nyhetsbrev från Gunnar Lindgren, debattör och miljöforskare, där han skriver om kontakten med livsmedelsverket och mättat fett samt slamspridning. Det finns mycket intressant läsning på hans hemsida www.gunnarlindgren.com
Igår var det fredagen den 13, vilket jag missade då, men man kan tro att det är idag där jag sitter med min onda tå som jag slog i men det är tur att jag har underoljan, sunbreeze, isblåsa och sitta still en stund så vet man att det blir bra.
Bakade kanelbullar och släta bullar och dödade degen som Johannes Bah Kuhnke rekommenderade i svenskans Min Helg för ett tag sedan. Degen kändes väldigt luftig när det bakades ut och bullarna blev mycket fluffiga. Kom ihåg att ta fram ägg från frysen för att pensla bullarna med, blandade i lite vatten och salt enl Riddarbagarens recept. 1 ägg. 1 msk vvatten, 1 stk salt.
Till en kopp kaffe och smakprov på bullarna så lyssnade jag till På minuten och det var inspelningen från i måndags, det blir att man ser allt framför sig och det blir ännu roligare. Många glada skratt åter en gång. Missade utlägget på hemsidan till den sista inspelningen för säsongen, platserna går åt på några timmar så det gäller att hänga på låset. Men det blir väl en ny säsong till hösten får man hoppas.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Vad är "dödad bulldeg"? Nyfiken!

Här bakade äldste sonen, som siktar på att bli konditor, släta bullar och gjorde semlor av. Mums!

Jag har söndag med Profilenkrysset i SvD idag! Jag lär mig massor om Björn Ranelid :-)

Eko-Marianne sa...

Jäs upp degen och hugg ner den för att sedan låta den jäs upp igen.
Korsord är kul och avkopplande och bra när man inte kan sova för då skingras tankarna och sen somnar man så sött.