söndag 29 mars 2009

Myrvår

Är detta vår eller? Detta var den andra myrstacken som jag såg på min promenad idag, myrorna kryllade i tusental för att reparera sina stackar som i alla fall en av dem raserats av gröngölingen som jag såg långt in i myrstacken under vintern.


När man ser alla hängen på hasseln så tycker jag synd om alla er allergiker för så här mycket har jag nog aldrig sett något år.

Man blir så ledsen när gamla fina ekar förstörs och ännu värre när det under dessa ekar som så många trevliga stunder tillbringats. Barn som legat i dess skugga och sovit middag på en filt, små mellanmål ätits, barndop hållits.

Det fanns lite jordgubbskräm kvar som jag blandade ner i min yoghurt och det blev så vackert för att inte tala om god frukost med lite müsli på.
Snygga linneskurdukar hade de där jag köpte linoljesåpan igår, nästan lika snygga som de jag stickar. Såg på Renée Voltaires hemsida att hon har snygga diskdukar av bambu, har sett de på Tulpanens hus, mjuka och fina och mycket miljövänligare än äcklig wettex. Skall prova sticka diskdukar av bambu och se hur uppsugningsförmågan blir.
Hittade en föreläsning med Hannu Sarenström på Studieförbundet vuxenskolan som jag anmälde mig till, där han skall berättar om sin nya bok och sinnliga planteringar som fungerar året om.

Har gått igenom de papper som fanns med hem från mässan och en del blev till askar för det var så fina bilder och bra papper. Läste igenom, sparade en del och resten kastades.

Några påsar och anteckningsböcker blev det också.
Stor saknad blev det idag efter sista programmet med bullar av stål med Camilla Plum. Åh vilka bulldegar med olika utbakningar och fyllningar och utseende, härligt. Får övergå till att titta på hennes program och trädgård som tyvärr bara sänds på förmiddagen, imorgon kl 12.35 i 1an

Dagens tips!
Potatis kan användas till mycket enl jordens guld från svenskpotatis.se som;
-om man sätter ett fiskben i halsen, ät en kokt potatis, så drar den med sig benet.
-om man har bränt sig så kyl ner huden med kallt vatten och lägg på en mosad potatis, kokt med skalet på och utan salt. Lägg på ett förband och vila ett dygn.
-väck med fläckarna kan potatis användas som ett naturligt fläckborttagare. Låt fläcken torka, gnid med en skalad potatis, tvätta kläderna och enzymerna i potatisen har tagit bort det mesta av fläcken.

7 kommentarer:

Annica sa...

Vilken jättefin och inspirerande blogg du har! Massor av bra tips! Jag bokmärker, och återkommer.

Unknown sa...

Trist med ekarna, men behövdes de inte styras upp lite?

Eko-Marianne sa...

Tack Annica!
Var inne lite snabbt och tittade till din och skall komma tillbaka för där fanns inspiration till god mat, trevligt.
Roger du har nog rätt men jag tror de hade tänkt såga ner de men blev stoppade.

Åsa sa...

Tillhör jag en förstgörd generation tänker jag....?!!! Jag kan nämligen inte med stickade trasor - tycker mest man föster vattnet hit och dit. Jag ÄLSKAR mina wettextrasor.... *S*

Jag får väl försöka med en mer miljövänlig igen... men jag är tveksam...

Åsa sa...

Tillägg: Såna där askar vill jag lära mig göra!!!

Unknown sa...

Såga ner får de verkligen inte göra. Då åker jag dit och kramar! :)

Eko-Marianne sa...

Vidare om wettex: de färgade som man köper på Designtorget kan tvättas i diskmaskinen och har längre hållbarhet än vanliga och är dessutom snyggare. Vet inte vad de gör med dem men de blir inte så där sunkiga, värt att prova.